مهمان گرامی خوش آمدید، جهت عضویت در سایت و دسترسی به کلیه امکانات آن لطفاً کلیک کنید
آشنایی با ارده و خواص بسیار مفید آن
صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 12 از مجموع 18
Like Tree3Likes

موضوع: آشنایی با ارده و خواص بسیار مفید آن

  1. #1
    عضو فعال و صمیمی تالار
    تاریخ عضویت
    Mar 2011
    ارسال ها
    546
    تشکر
    4,083
    تشکر 3,274 بار در 547 پست

    پیش فرض آشنایی با ارده و خواص بسیار مفید آن

    کنجد یکی از قدیمی ترین دانه های روغنی است که توسط بشر شناخته شده که علاوه بر مصرف خوراکی مصرف دارویی داشته است. کاشت کنجد در بین النهرین در دره دجله و فرات به 1600 سال قبل از میلاد بر می گردد.

    در حال حاضر تولید کنجد در تمام دنیا در حدود 2 میلیون تن در سال است که قسمت عمده آن برای تولید روغن کنجد مصرف می شود. چین بزرگترین تولید کننده آن است پس از آن به ترتیب هندوستان- حبشه – نیکاراگوئه- سودان- مکزیکو- گواتمالا و سرانجام آمریکای شمالی از تولیدکنندگان بزرگ کنجد هستند. در ایران نیز مقدار محدودی کاشته می شود که دانه آن بیش از 90 درصد برای گرفتن روغن و تهیه ارده برای ساختن حلوا ارده و مقدار محدودی نیز به شکل دانه مصرف می شود و بسیار مفید و پرانرژی است.
    در اروپا و آمریکای شمالی روغن کنجد به مقدار زیادی برای تولید Margarine و سایر روغن های خوراکی با کیفیت بالا مصرف می شود. تعداد زیادی از افراد معتقد به مصرف روغن با کلسترول خیلی کم هستند و رژیم کاهش کلسترول دارند و روغن کنجد مصرف می کنند. همین امر موجب شده است که تقاضای زیادی در دنیا برای مصرف روغن کنجد باشد زیرا روغن کنجد یکی از منابع غنی چربی های اشباع نشده که از این نظر مورد توجه در رژیم غذایی است – می باشد.
    در هندوستان به طورمعمول که از روغن کنجد به عنوان ماده ای مقوی و ملین و مسهل در سطح وسیعی استفاده می شود. در فرانسه از روغن کنجد در ساختن عطرها- صابون ها و لوازم آرایش استفاده می شود .
    خاصیت اصلی انواع شیره و ارده – انرژی زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد – بهترین غذا محسوب می شود. اما حواستان باشد که هردوی این مواد به غیر از انرژی زا بودن- درصد بالایی کالری هم دارند و اگر شما فرد کم تحرکی هستید که روزانه بیش از 20 دقیقه پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمی کنید- بدانید که با خوردن این دو ماده مغذی – حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را می کشد.
    ارده و شیره هر دو گرمی هستند و آب روی آتش برای خلاص شدن از رطوبت سردی خوردن. قند حلوا ارده و حلوا ارده شکری و شیره برای افراد دیابتی مضر است گرچه شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی کم ضرر (گلوکز و ساکاروز) –برای بیماران دیلبتی ضرر کمتری دارد ولی خوردن آن را به آنها توصیه نمی کنیم . کنجد که از مواد اصلی حلوا ارده است- منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن تان است. همچنین مصرف آن کلسترول را کاهش می دهد.
    از کنجد در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می شود و برای درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است . به دلیل تحرک بالای کودکان- مصرف حلوا ارده در وعده صبحانه- علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها – باعث تقویت حافظه شان هم می شود.
    شیره انگور هم درست مانند دانه انگور مقدار قابل توجهی ویتامین آ- ب . ث دارد و در ضمن ضد نفخ هم هست. همچنین شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیر مفید بدن می شود و کارشناسان تغذیه آن را پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده می دانند . البته شیره انگور محرک اعمال کبدی هم هست و به خون سازی نیز کمک می کند. شیره انگور و خرما – هر دو تسکین دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند. در ترکیب غذایی خرما- فسفر و آهن وجود دارد که مصرف شیره خرما در وعده صبحانه باعث فعال شدن سلول های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد می شود. شیره و ارده هر دو طبیعت گرم دارند و مصرف آن برای گرم مزاج ها موجب غلیظ شدن صفای شان می شود و نتیجه آن – جوش زدن در صورت و بدن شان است که راه درمانش هم خوردن میوه های تازه با طبیعت سرد است.


    تایپ شده از مجله سلامت



    vzarei likes this.

  2. کاربران : 9 تشکر کرده اند از شما Shadow برای ارسال این پست سودمند:

    Ar.Ra (26-04-2012),baher (26-04-2012),gul e sorkh (27-04-2012),hr67 (16-06-2012),lone wolf (27-04-2012),mahvash (06-05-2014),Texas (26-04-2012),ناپلئون (27-04-2012),yasaman1178 (26-04-2012)

  3. #2
    عضو فعال و صمیمی تالار گیاهخواری
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    محل سکونت
    Tehran
    ارسال ها
    33
    تشکر
    484
    تشکر 260 بار در 33 پست

    پیش فرض

    نقل قول نوشته اصلی توسط Shadow نمایش پست ها

    خاصیت اصلی انواع شیره و ارده – انرژی زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد – بهترین غذا محسوب می شود. اما حواستان باشد که هردوی این مواد به غیر از انرژی زا بودن- درصد بالایی کالری هم دارند و اگر شما فرد کم تحرکی هستید که روزانه بیش از 20 دقیقه پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمی کنید- بدانید که با خوردن این دو ماده مغذی – حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را می کشد.

    تایپ شده از مجله سلامت

    خیلی ممنون shadow عزیز

    روی این صحبتی که میکنم با شما نیست دوست من:)
    به نظر من مهمترین خاصیت ارده میزان بالای کلسیم قابل جذبی هست که داره,و مهمترین خاصیت شیره انگور انرژی زا بودنش هست(البته جدای از میزان قابل توجه آهنی که هر دو دارن),ارده هم به سبب وجود چربی بالایی که داره انرژی زیادی در بدن تولید میکنه اما شاید درست نباشه که این رو بارز ترین ویژگیش بدونیم
    .

    !!کالری!واژه ای که هرگز درست استفاده نمیشه!حتی در میان دکترهای تغذیه! کالری یکی از واحدهای اندازه گیری انرژی ه,نه اینکه خودش موجودیتی در غذا داشته باشه و ما بگیم کالری این غذا بالاست!مثل اینه که بگیم خونه x به غیر از این که مساحت بزرگی داره,متر مربع زیادی هم داره!

    ویرایش توسط Alireza A : 26-04-2012 در ساعت 16:42
    vzarei likes this.
    LIVE STRONG

  4. کاربران : 9 تشکر کرده اند از شما Alireza A برای ارسال این پست سودمند:

    Ar.Ra (26-04-2012),baher (26-04-2012),Blue (01-05-2012),gul e sorkh (27-04-2012),hr67 (16-06-2012),Shadow (28-04-2012),Texas (26-04-2012),ناپلئون (27-04-2012),yasaman1178 (27-04-2012)

  5. #3
    عضو فعال و صمیمی تالار
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    ایران . تهران
    ارسال ها
    320
    تشکر
    2,199
    تشکر 2,400 بار در 322 پست

    پیش فرض

    در یزد مردم زیاد استفاده میکنند. من اصلا دوست ندارم چون خیلی چربه و خوردنش یه مقدار ناراحت کنند

    vzarei likes this.
    گوشت پر از انرژی های منفی رنج و درد و دلهره ای هست که حیوانات در زمان کشته شدن داشتند. این انرژی های وحشتناک و مخرب را وارد سیستم گوارشی خود نکنید!
    گوشت عامل اکثر بیماریهای کشندهء دنیاست، و این مطلب را نه ما گیاهخواران ، بلکه خود پزشکان همه چیزخوار هم تصدیق می کنند ! پس بیماری نخورید!

  6. کاربران : 2 تشکر کرده اند از شما ناپلئون برای ارسال این پست سودمند:

    Ar.Ra (27-04-2012),hr67 (16-06-2012)

  7. #4
    عضو فعال و صمیمی تالار گیاهخواری
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    محل سکونت
    Tehran
    ارسال ها
    33
    تشکر
    484
    تشکر 260 بار در 33 پست

    پیش فرض

    ناپلئون عزیز
    سعی کن که ارده رو دوست داشته باشی و به خوردنش عادت کنی,چون که واقعا غذای بسیار مغذی ای هست و به نظر من خوردنش خیلی لازمه.
    اگه با شیره انگور مخلوطش کنی خیلی بهتر میشه طعمش برات و خوردنش راحت تر میشه,یه راه راحت تر خوردنش اینه که با هر قاشقی که میخوری بعدش یه مقدار کم آب هم بخوری.
    در مورد چربیش هم اصلا چربی مضری نداره.
    من از موقعی که گیاه خوار شدم ذائقه ام خیلی تغییر کرده,از خیلی مزه هایی که قبلا لذت میبردم دیگه لذت نمیبرم و از مزه های طبیعی ای و فوق العاده ای که دوست نداشتم و کشفشون نکرده بودم کمال لذت رو میبرم!یکیش همین ارده!البته ارتباط برقرار کردن باهاش سخته و بهت کاملا حق میدم دوست منولی سعی کن از طعم متفاوتش لذت ببری و به خواص فوق العادش موقع خوردنش فکر کنی.

    LIVE STRONG

  8. کاربران : 7 تشکر کرده اند از شما Alireza A برای ارسال این پست سودمند:

    baher (27-04-2012),gul e sorkh (19-06-2012),hr67 (16-06-2012),lone wolf (27-04-2012),Shadow (28-04-2012),ناپلئون (12-06-2012),yasaman1178 (27-04-2012)

  9. #5
    عضو انجمن
    تاریخ عضویت
    Apr 2012
    محل سکونت
    نزدیک
    ارسال ها
    13
    تشکر
    32
    تشکر 70 بار در 11 پست

    پیش فرض

    سلام [به] همگی،
    دوستان عزیز، جدا از بحث لذیذ ارده، من تازه اینجا عضو شدم. به دلایلی مدّتی از گوشت متنفّر شدم و حالا تصمیم به گیاهخواری دارم. می ترسم! همه منو می ترسونن. احتیاج دارم کسی منو راهنمایی کنه، یه کسی که چند وقتی گیاهخوار بوده. لطفاً رو یاهو یا همینجا (که البته اگه حواسم باشه کجا میاد پیاما) بهم پی ام بده، البته اگه وقت داره و من مزاحمش نیستم.
    با تشکّر فراوان.
    ارده هم خیلی خوشمزست، من از این به بعد حلوا شکری زیاد خواهم خورد.



    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    salammm hamegiii

    dostan aziz

    joda az bahse lazize arde
    man taze inja ozv shodam
    be dalayeliii modati az gosht motenafer shodam
    va hala tasmim be giah kharii daram
    mitarsam hame mano mitarsonan
    ehtiaj daram kasiii mano rahnamii kone yekasi ke chand vaghti giah khar bodeee
    plz royahooo ya haminja (ke albate age havasam bashe koja miad payama)behem pm bede

    albate age vaght dare va man mozahemesh nistam


    ba tashakore faravan




    arde ham kheiliiii khoshmazasttt man az in bebad sobhane halva shekariii ziad khaham khordddddd





    ویرایش توسط Blue : 01-05-2012 در ساعت 02:33 دلیل: برگرداندن به خط فارسی

  10. کاربران : 7 تشکر کرده اند از شما faeze برای ارسال این پست سودمند:

    baher (01-05-2012),Blue (01-05-2012),gul e sorkh (19-06-2012),hr67 (16-06-2012),Shadow (01-05-2012),ناپلئون (12-06-2012),yasaman1178 (12-06-2012)

  11. #6
    عضو فعال و صمیمی تالار
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    كرج
    ارسال ها
    344
    تشکر
    3,079
    تشکر 2,408 بار در 344 پست

    پیش فرض

    نقل قول نوشته اصلی توسط faeze نمایش پست ها
    salammm hamegiii

    dostan aziz

    joda az bahse lazize arde
    man taze inja ozv shodam
    be dalayeliii modati az gosht motenafer shodam
    va hala tasmim be giah kharii daram
    mitarsam hame mano mitarsonan
    ehtiaj daram kasiii mano rahnamii kone yekasi ke chand vaghti giah khar bodeee
    plz royahooo ya haminja (ke albate age havasam bashe koja miad payama)behem pm bede

    albate age vaght dare va man mozahemesh nistam


    ba tashakore faravan




    arde ham kheiliiii khoshmazasttt man az in bebad sobhane halva shekariii ziad khaham khordddddd
    فايزه جان برو تو اين بخش
    http://forum.vegankind.ir/forum40/
    كلي مطلب براي تازه گياهخوار ها و علاقمند ها است. قشنگ بخون. باز اگر سوالي داشتي بپرس. فارسي تايپ كني عزيزم


  12. کاربران : 7 تشکر کرده اند از شما Texas برای ارسال این پست سودمند:

    baher (30-04-2012),Blue (01-05-2012),gul e sorkh (19-06-2012),hr67 (16-06-2012),Shadow (01-05-2012),ناپلئون (12-06-2012),yasaman1178 (30-04-2012)

  13. #7
    عضو فعال و صمیمی تالار
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    ایران . تهران
    ارسال ها
    320
    تشکر
    2,199
    تشکر 2,400 بار در 322 پست

    پیش فرض

    نقل قول نوشته اصلی توسط Alireza A نمایش پست ها
    ناپلئون عزیز
    سعی کن که ارده رو دوست داشته باشی و به خوردنش عادت کنی,چون که واقعا غذای بسیار مغذی ای هست و به نظر من خوردنش خیلی لازمه.
    اگه با شیره انگور مخلوطش کنی خیلی بهتر میشه طعمش برات و خوردنش راحت تر میشه,یه راه راحت تر خوردنش اینه که با هر قاشقی که میخوری بعدش یه مقدار کم آب هم بخوری.
    در مورد چربیش هم اصلا چربی مضری نداره.
    من از موقعی که گیاه خوار شدم ذائقه ام خیلی تغییر کرده,از خیلی مزه هایی که قبلا لذت میبردم دیگه لذت نمیبرم و از مزه های طبیعی ای و فوق العاده ای که دوست نداشتم و کشفشون نکرده بودم کمال لذت رو میبرم!یکیش همین ارده!البته ارتباط برقرار کردن باهاش سخته و بهت کاملا حق میدم دوست منولی سعی کن از طعم متفاوتش لذت ببری و به خواص فوق العادش موقع خوردنش فکر کنی.
    ممنون بابت توضیحات. کالریش خیلی بالائه درسته ؟ من از اون ها هستم که شدید استعداد چاقی دارم همیشه کالری برام مصیبت بوده ...

    گوشت پر از انرژی های منفی رنج و درد و دلهره ای هست که حیوانات در زمان کشته شدن داشتند. این انرژی های وحشتناک و مخرب را وارد سیستم گوارشی خود نکنید!
    گوشت عامل اکثر بیماریهای کشندهء دنیاست، و این مطلب را نه ما گیاهخواران ، بلکه خود پزشکان همه چیزخوار هم تصدیق می کنند ! پس بیماری نخورید!

  14. کاربران : 9 تشکر کرده اند از شما ناپلئون برای ارسال این پست سودمند:

    Alireza A (14-06-2012),baher (13-06-2012),Blue (13-06-2012),gul e sorkh (19-06-2012),hr67 (16-06-2012),Shadow (13-06-2012),Texas (14-06-2012),yasaman1178 (13-06-2012),zohreh (12-06-2012)

  15. #8
    ( Moderator ) مدیر تالار . بخش تغذیه و سلامتی
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    محل سکونت
    تهران
    ارسال ها
    125
    تشکر
    1,867
    تشکر 975 بار در 130 پست

    پیش فرض


    درسته ناپلئون عزیز. هر قاشق غذاخوری ارده، نزدیک صد کیلوکالری انرژی به بدن ما می رسونه.
    کنجد منبع خوبی برای کلسیمه ولی اگر خواستی از ارده استفاده کنی، پیشنهاد می کنم از نوعی از اون استفاده کنی که از کنجد خام درست شده باشه.
    متاسفانه
    بیشتر ارده ای که تو بازار وجود داره، از کنجد بوداده ساخته شده که نه تنها خوب نیست، خیلی هم بده. خوردن مغرها و دانه های روغنی بوداده برای بدن ضرر داره چون حرارتی که برای برشته کردن اینها استفاده میشه، چربی رو تبدیل به چند ماده ی سمی و روغن سوخته می کنه که برای ما قابل استفاده نیست و بدن بیچاره ی ما مجبور میشه این مواد رو توی کبد و بافت چربی انبار کنه، یا از طریق پوست دفع کنه (که میشه جوش).

    حالا نقش دما چیه؟
    وقتی آب وجود داشته باشه، نمی ذاره دمای غذا از 100 درجه بالاتر بره. ملکول آب گرما رو می گیره و وقتی به صد درجه رسید بخار میشه. ولی وقتی آب حضور نداره، مثل بودادن، چربی تبخیر نمی شه ولی دماش بالاتر و بالاتر میره و بسرعت شروع می کنه به تجزیه و اکسید شدن. روغنی که در دمای اتاق، 6 ماه طول می کشه تا اکسید بشه، در 250 درجه، ممکنه در فقط 3 دقیقه این اتفاق براش بیوفته. دقیقا به همین دلیله که سرخ کردن کار درستی نیست. روغن اکسید شده سمّیه و هر روز بیشتر به تاثیرات منفیش پی برده میشه. برعکس، نگه داشتن دانه های روغنی و مغزها تو فریزر (و یخچال) باعث کند شدن روند اکسیداسیون و حفظ خواص اونها برای مدت طولانی تری میشه.

    اگر خودت ارده درست کنی، خوبیش اینه که می تونی از کنجد خام تازه و با کیفیت استفاده کنی، حتی کنجد سیاه (پوست نکنده) که مواد معدنی بیشتری داره. فقط کافیه پاک و آسیاب کنی.


    ویرایش توسط Blue : 13-06-2012 در ساعت 07:06

    OPEN YOUR EYES - OPEN YOUR MIND - OPEN YOUR HEART

  16. کاربران : 11 تشکر کرده اند از شما Blue برای ارسال این پست سودمند:

    Alireza A (14-06-2012),baher (13-06-2012),hadi000 (14-06-2012),hr67 (16-06-2012),lone wolf (13-06-2012),Narges (16-06-2012),Shadow (13-06-2012),Texas (14-06-2012),فتانه عزیزی راد (13-06-2012),ناپلئون (13-06-2012),yasaman1178 (13-06-2012)

  17. #9
    Junior Member
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    محل سکونت
    Greek Cyprus-Greece
    ارسال ها
    14
    تشکر
    26
    تشکر 69 بار در 14 پست

    پیش فرض

    همینجوری هیچی نمیخورم چاق هستم!!! بلو راستی امضاء قشنگی داری

    "Purple"]Μα τώρα είσαι εδώ εσύ but now you're here
    και έχω ξαναγεννηθεί and i'm reborn
    το τέλος κι η αρχή μου / my end and my start
    ζωή μου είσαι εσύ /my life, you are

  18. کاربران : 3 تشکر کرده اند از شما lovebenjamin برای ارسال این پست سودمند:

    hadi000 (14-06-2012),hr67 (14-06-2012),Shadow (14-06-2012)

  19. #10
    عضو صمیمی
    تاریخ عضویت
    Dec 2011
    محل سکونت
    تهران
    ارسال ها
    73
    تشکر
    631
    تشکر 498 بار در 77 پست

    پیش فرض

    سلام دوستان
    ممنون از مطالب مفیدتون
    راستش من چون تبریزم تهیه ارده خام (که تا اونجایی که میدونم فقط تهران تو انجمن تغذیه طبیعی گیر میاد) برام سخته به همین خاطر به این فکر افتادم که خودم درست کنم- البته نمیدونم با چه روشی و چه دستگاهی میشه درست کرد- اگه بتونید راهنماییم کنید خیلی ازتون ممنون میشم


  20. کاربران : 5 تشکر کرده اند از شما hadi000 برای ارسال این پست سودمند:

    baher (14-06-2012),Blue (15-06-2012),hr67 (16-06-2012),Texas (14-06-2012),yasaman1178 (14-06-2012)

  21. #11
    عضو فعال و صمیمی تالار
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    كرج
    ارسال ها
    344
    تشکر
    3,079
    تشکر 2,408 بار در 344 پست

    پیش فرض

    نقل قول نوشته اصلی توسط hadi000 نمایش پست ها
    سلام دوستان
    ممنون از مطالب مفیدتون
    راستش من چون تبریزم تهیه ارده خام (که تا اونجایی که میدونم فقط تهران تو انجمن تغذیه طبیعی گیر میاد) برام سخته به همین خاطر به این فکر افتادم که خودم درست کنم- البته نمیدونم با چه روشی و چه دستگاهی میشه درست کرد- اگه بتونید راهنماییم کنید خیلی ازتون ممنون میشم
    هادي جان من تا اينجاشو ميدونم كه براي تهيه ارده خام ، بايد كنجد را خوب آسياب كرده آنرا تبديل به آرد كنيد.



  22. کاربران : 6 تشکر کرده اند از شما Texas برای ارسال این پست سودمند:

    Alireza A (15-06-2012),baher (15-06-2012),Blue (15-06-2012),hadi000 (16-06-2012),hr67 (16-06-2012),yasaman1178 (15-06-2012)

  23. #12
    ( Super Moderator ) مدیر ارشد تالار . بخش جامعه و خانواده
    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    ارسال ها
    1,463
    تشکر
    5,151
    تشکر 10,448 بار در 1,474 پست

    پیش فرض

    راستش منم تا حالا فکر میکردم ارده از کنجد خام تهیه میشه و یه ماده غذایی سالمه!! اگه قراره از کنجد بو داده استفاده کنن که همونجوری که بلو اشاره کرد برای سلامتی ضرر داره.واقعا که به محصولات کارخونه ای موجود در بازار اصلا نمیشه اطمینان کرد و اگر کسی همت و حوصله یک تغذیه سالم رو داشته باشه باید تا اونجایی که ممکنه دور محصولات اینچنینی رو خط بکشه و سعی کنه خودش تو خونه تهیه کنه. اما درست کردنش نباید کاری داشته باشه مثل بقیه مغز ها و دانه های روغنی...حالا من میرم کنجد خام میخرم و امتحان میکنم.قاعدتا فقط باید اونقدر خوب آسیاب بشه که بصورت پوره کنجد در بیاد و مثل ارده هایی که می خریم به قول معروف به روغن بیفته !

    Yesterday is History, Tomorrow is Mystery, Today is a Gift... That's why it's called
    Present

  24. کاربران : 7 تشکر کرده اند از شما yasaman1178 برای ارسال این پست سودمند:

    Alireza A (15-06-2012),baher (15-06-2012),Blue (15-06-2012),hadi000 (16-06-2012),hr67 (16-06-2012),Narges (16-06-2012),Texas (15-06-2012)

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین

Members who have read this thread: 3

برچسب برای این موضوع

بوک مارک ها

بوک مارک ها

مجوزهای ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •