مهمان گرامی خوش آمدید، جهت عضویت در سایت و دسترسی به کلیه امکانات آن لطفاً کلیک کنید
سویا : همه چیزهایی که باید در مورد آن بدانید!
صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 12 از مجموع 13
Like Tree16Likes

موضوع: سویا : همه چیزهایی که باید در مورد آن بدانید!

  1. #1
    (ADMIN //Super Moderator ) مدیر ارشد تالار . بخش اندیشه و سلامت
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    ارسال ها
    1,013
    تشکر
    7,319
    تشکر 5,705 بار در 913 پست

    پیش فرض سویا : همه چیزهایی که باید در مورد آن بدانید!

    giak and DiakoFeiz like this.
    There is always a hope

  2. کاربران : 9 تشکر کرده اند از شما baher برای ارسال این پست سودمند:

    Bahman7 (06-07-2014),batis2010 (05-09-2012),DiakoFeiz (26-07-2014),lone wolf (03-09-2012),Shadow (25-08-2012),Texas (24-08-2012),The Almighty (07-09-2012),ناپلئون (25-08-2012),yasaman1178 (24-08-2012)

  3. #2
    (ADMIN //Super Moderator ) مدیر ارشد تالار . بخش اندیشه و سلامت
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    ارسال ها
    1,013
    تشکر
    7,319
    تشکر 5,705 بار در 913 پست

    پیش فرض

    1-1 مقدمه :
    ----------------------
    مباحث بسیار زیادی پیرامون فرآورده های سویا وجود دارد و بیشتر آنها به خاطر ایزوفلاون های موجود در این فرآورده ها می باشد که می توانند به گیرنده های استروژن بپیوندند و بر روی هورمون تیروئید تاثیر بگذارند .

    شواهد قابل توجه و مهمی وجود دارد که نشان می دهد مصرف مقداری مناسب و معمول از فرآورده های رایج سویا ( یک یا دو وعده در روز ) ، چه به صورت تخمیر شده و یا بدون تخمیر ، می تواند خطر بروز سرطان پروستات را کاهش داده و کلسترول لیپوپروتئین کم چگال را کاهش دهد .
    برخی از مردم و بخصوص خانم ها در این مورد نگران بودند که میزان متوسط سویا می تواند خطر سرطان سینه را افزایش دهد و یا برای زنانی که به سرطان سینه مبتلا هستند مضر باشد به خصوص اگر سرطان آن ها از نوع گیرنده استروژن مثبت باشد ولی تحقیقات صورت گرفته کاملا امیدوار کننده بوده و نشان دهنده فواید زیاد برای پیشگیری از سرطان سینه می باشد .

    ترکیب مواد و هماهنگی ورود آنها به بدن بایدآگاهانه و با برنامه صورت گیرد ،وارد کردن مقادیر زیادی از یک ماده بسیار مفید بدون اهمیت دادن به مواد دیگر ممکن است نتایج نا امید کننده ای بدنبال داشته باشد. این یک اصل کلی است.

    هر فردی که سویا می خورد باید مطمئن باشد که بدن او به اندازه کافی ید دریافت می کند . افرادی که به کم کاری غده تیروئید مبتلا هستند ممکن است که به تنظیم مقدار دارو ترکیبی هورمون تیروئید خود نیاز داشته باشند چون اگر شروع به مصرف سویای بیشتری نمایند ، احتمالا سویا با کار این دارو مداخله خواهد کرد . نگرانی هایی در این زمینه وجود دارد که مصرف سویا باعث آشکار شدن کم کاری غده تیروئید در افرادی می شود که کم کاری غده تیروئیدشان پنهان بوده است ، بنابراین برای این افراد مصرف میزان مشخصی از سویا می تواند ایده خوبی باشد .

    مطالعات نشان داده شده است که فرآورده های سویا طراحی شده برای تغذیه نوزادان ، سالم و بی خطر است البته به جز امکان بروز خطراتی در نوزادانی که به طور موروثی می توانند با مشکل کم کاری غده تیروئید مواجه شوند . در این صورت کارکرد غده تیروئید آن ها باید مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد .

    یک مطالعه مشاهده ای این نتیجه را داده است که تمپه ( یکی از فرآورده های رایج سویا در اندونزی ) با ادراک و شناخت بهتر در افراد مسن در ارتباط است ، توفو که یکی دیگر از فرآورده های سویا می باشد با بدتر شدن قوه ادراک مرتبط بوده است . این موارد به احتمال زیاد به دلیل وجود متغیرهای دیگری است که شامل توفوی فرآوری شده با فرمالدئید در کشور اندونزی می باشد . بسیاری از مطالعات بالینی نشان می دهند که سویا توانایی ادراک و شناخت را بالا می برد . اگر در اندونزی زندگی نمی کنید ، در این صورت دیگر نیازی نیست تا در مورد مضر بودن توفو برای ادراک و شناخت نگران باشید .

    بعضی غذاها یا گوشت های سویا حاوی پروتئین ایزوله شده سویا بوده و با هگزان فرآوری شده اند و ممکن است که مقدار کمی از پس ماند های هگزان در محصول نهایی وجود داشته باشد . هنوز معلوم نیست که این مورد می تواند مضر باشد یا نه ، ولی تهیه فرآورده های سویا از شرکت هایی که در روش های فرآوری خود از هگزان استفاده نمی کنند ، می تواند ایده خوبی باشد

    ممکن است فیتات های موجود در سویا باعث کاهش جذب کلسیم ، روی ، آهن و منیزیم شود . ولی به هر حال ، شما این مواد معدنی را از طریق فرآورده های سویا جذب خواهید کرد و خوردن مقدار معمول از سویا نباید باعث بروز کمبود این مواد در بدن شود . برای میزان متوسط و حتی متوسط به بالا از مصرف ، سویا باعث بروز خصایص و ویژگی های زنانه در مردان نمی شود . مصرف زیاد آن ، مانند دوازده وعده در روز و یا بیشتر ، می توانند برای درصد کمی از مردان که به طور خاص به سویا حساس می باشند باعث پیشرفت حساسیت و لطافت و همچنین افزایش بافت سینه شود .


    The Almighty likes this.
    There is always a hope

  4. کاربران : 10 تشکر کرده اند از شما baher برای ارسال این پست سودمند:

    Bahman7 (06-07-2014),batis2010 (05-09-2012),DiakoFeiz (26-07-2014),farzaneh (24-08-2012),lone wolf (03-09-2012),Shadow (25-08-2012),Texas (24-08-2012),The Almighty (07-09-2012),ناپلئون (25-08-2012),yasaman1178 (24-08-2012)

  5. #3
    (ADMIN //Super Moderator ) مدیر ارشد تالار . بخش اندیشه و سلامت
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    ارسال ها
    1,013
    تشکر
    7,319
    تشکر 5,705 بار در 913 پست

    پیش فرض

    1-2 معرفی و پیشینه : جار و جنجال برای چیست ؟
    ----------------------
    سویا از بحث برانگیزترین غذاهای گیاهی می باشد و در این میان گلوتن در رتبه دوم می باشد . بیشتر این بحث ها بر روی برخی اجزا و ترکیب های نسبتا منحصر به فرد سویا می باشد ، ایزوفلاون ها . ایزوفلاون ها را فیتواستروژن یا استروژن های گیاهی نیز می نامند ، چون آن ها می توانند به گیرنده های استروژن در سلول ها بچسبند . وجود استروژن در سویا سوالات و تردید ها در مورد فواید بالقوه را افزایش می دهد ، مانند فایده برای سلامت استخوان در زنان یائسه و همچنین وجود نگرانی برای زنانی با گیرنده استروژن مثبت سرطان پستان .
    علاوه بر ایزوفلاون ها ، سویا حاوی فیتات ها نیز می باشد که می توانند به مواد معدنی بچسبند و جذب آن ها از غذا ها را کاهش دهند .
    به مطالب زیر با دقت توجه کنید:
    بین سال های 1990 و 2010 بیش از 10000 مقاله در مورد سویا وجود داشته است . درصد زیادی از این مطالعات بر روی حیوانات صورت گرفته که می تواند نتایج مطالعات را نسبت به انسان نامرتبط سازد چون موجودات زنده در اینکه چگونه ایزوفلاون های سویا را با توجه به متابولیزم بدن تجزیه می کنند با یکدیگر تفاوت دارند و دلیل دیگر این است که مقدار ایزوفلاونی که به حیوانات داده می شود اغلب بسیار بیشتر از مقداری است که یک انسان می تواند مصرف کند . این میزان زیاد تحقیقات ، سویا را به یکی از غذاهای با بیشترین میزان تحقیقات تبدیل می کند و همچنین احتمال یافتن نتایجی که از مطالعات کم ارزش به دست می آیند را افزایش می دهد یا ناتوانی در کنترل متغیرها را باعث شده و می تواند سویا را مضر ( یا مفید ) نشان دهد در حالی که واقعا اینطور نیست . وجود تعداد زیاد مطالعات در مورد سویا به افرادی که می خواهند نتایج را بر علیه سویا نشان دهند کمک کرده و به آن ها اجازه می دهد تا تعداد اندکی از مطالعات بر علیه سویا را پر رنگ نشان دهند در حالی که اکثریت این مطالعات و تحقیقات دیدگاه متفاوتی را فراهم می سازند . البته برخی افراد به دلیل علاقه به سویا نیز می توانند به نکات مثبت در مورد این غذا توجه کنند . بنابراین بسیار مهم است که بازبینی وسیعی در مورد این تحقیقات با عناوین متفاوت صورت گیرد ، کاری که من در ادامه مطلب در مورد مهمترین مباحث پیرامون ضررهای بالقوه فرآورده های سویا انجام می دهم .

    ایزوفلاون ها

    چون برخی مطالعات بر روی ایزوفلاون های منحصر به فردی تمرکز داشته اند ، بنابراین من ابتدا کمی در مورد سابقه و پیشینه این ایزوفلاون ها بحث خواهم کرد . جدول زیر تجزیه ترکیبات نمونه ایزوفلاونی فرآورده های سویا را نشان می دهد .


    ایزوفلاون اگر تخمیر شود درصد کل
    genistin genistein 40%
    daidzin daidzin 40%
    glycitin glycitein 5-10%

    علاوه بر این سه ایزوفلاون اصلی سویا ، چهارمین ترکیب مرتبط با ایزوفلاون به نام ایکول ((equol نیز وجود دارد که از دایزین و با استفاده از یک باکتری تولید می شود که در سیستم هاضمه و گوارشی حدود 25 درصد از مردم غرب و 50 درصد از مردم آسیا و گیاه خواران وجود دارد . ایکول فعالیت استروژنیکی بیشتری نسبت به دایزین و جنیستین تخمیر شده دارد ، که این امر مقایسه مولدها و تولید کننده های ایکول را به موضوع اصلی بعضی از تحقیقات خاص تبدیل کرده که در ادامه مقاله به آن ها مراجعه خواهیم کرد .
    ایزوفلاون های موجود در فرآورده های سویا تقریبا به میزان مشابهی با میزان جذب از مکمل ها ، جذب بدن می شوند . بعد از خوردن ایزوفلاون ها غلظت جنیستین تخمیر شده و همچنین دایزین تخمیر شده در خون به ترتیب بعد از 5/5 و 4/7 ساعت به اوج خود می رسد . عمر نیمی از آن ها حدود 8 ساعت است و این بدان معنا است که عمر 50 درصد از آن ها بعد از 8 ساعت ، 75 درصد از آن ها بعد 16 ساعت و 88 درصد از آن ها پس از یک روز تمام می شود . به هر حال اگر شما هر روز این مواد را مصرف کنید ، همیشه مقداری از آن ها را در خون خود خواهید داشت .
    ایزوفلاون های دیگری نیز وجود دارند ، اغلب مطالعات در مورد ایزوفلاون هایی است که در شبدر قرمز وجود دارند . ایزوفلاون های مشابه با ایزوفلاون های یافته شده در سویا در گیاه دیگری وجود ندارند .

    وعده های غذایی از سویا
    در تحقیق هایی که اینجا مورد بحث است ، سویا به طور نمونه در گرم هایی از پروتئین یا میلی گرم هایی از ایزوفلاون ها توصیف می شود . توصیف سویا در گرم هایی از فرآورده های کلی سویا کمتر متداول است . برای پیچیده کردن کارها ، بعضی وقت ها شرکت کنندگان در تحقیقات تنها پروتئین تغلیظ شده سویا ( حدود 65 درصد پروتئین ) ، پروتئین ایزوله شده و جدا شده سویا ( حدود 90 درصد پروتئین ) ، و برخی اوقات تنها ایزوفلاون های ایزوله شده را دریافت می کنند .
    یک راهنمای تقریبی بیانگر این است که یک وعده مصرفی از سویا برابر با 1 فنجان شیر سویا یا نصف فنجان توفو ، تمپه ، دانه سویا یا گوشت های سویا می باشد . این میزان به طور تقریبی برابر با حدود 8 تا 10 گرم از پروتئین سویا و 25 میلی گرم از ایزوفلاون ها می باشد . گوشت های سویا هر چه بیشتر مورد فرآوری قرار گیرند به همان اندازه به دارا بودن پروتئین بیشتر متمایل می شوند ( ولی ایزوفلاون های کمتر به ازای هر گرم پروتئین ) .

    فرآورده ها و غذاهای بدست آمده از سویا
    برخی افراد که در مورد سویا مطلب می نویسند اظهار می کنند که فرآورده های سویا سالم ترین غذاها ، و پروتئین های ایزوله شده سویا مضرترین مواد غذایی هستند . فرآورده ها و غذاهای تخمیر شده سویا شامل تمپه و میسو و ناتو می باشند . طبق مطالبی که در ادامه مورد بحث قرار خواهند گرفت ، در بیشتر مطالعات شواهد بیانگر این مطلب نیست که غذاهای سویای تخمیر شده سالم تر از غذاهای سویای معمول و رایج تخمیر نشده ( مانند توفو و شیر سویا ) باشند . بیشتر تحقیقات بر روی سویا که نشان دهنده فواید آن می باشد بر روی پروتئین ایزوله شده سویا صورت گرفته است .
    در ایالات متحده آمریکا همیشه دانه های سویا در شکل فرآورده های غذایی ایدمامی ، تمپه و یا مغزها و آجیل سویا خورده می شوند . بیشتر ، اما نه همه ، گوشت های سویا مانند پروتئین حاصل از بافت سویا از پروتئین تغلیظ شده سویا و یا پروتئین جداسازی شده سویا درست می شوند در Turtle Island ، سازندگان محصول توفورکی ( Tofurky ،محصولی تهیه شده از سویا،جایگزین گوشت ) برای تهیه گوشت سویای خود از توفو فشرده شده استفاده می کنند .


    فواید سویا
    من قصد ندارم که در این مقاله به طور کامل و گسترده به مرور فواید سویا بپردازم . بلکه فقط به طور خلاصه به آن ها اشاره خواهم کرد .
    کاهش کلسترل
    مطالعه ای در سال 2006 در مورد شش تجزیه و تحلیل معمولی بر روی سویا و سطوح کلسترل به این نتیجه رسید ، " به طور خلاصه می توان گفت که بازبینی های کامل و سازماندهی شده اظهار می کنند که تاثیر یک رژیم غذایی حاوی پروتئین ایزوله شده سویا با میزانی در حدود 90 میلی گرم از ایزوفلاون ها در روز به طور ملایمی باعث کاهش سطح لیپو پروتئین کم چگال کلسترل می شود ( حدود 5 درصد ) ، ولی تاثیر آشکاری بر روی تری گلیسیرید یا لیپو پروتئین پر چگال کلسترل ندارد .
    سرطان پروستات
    مطالعه ای در سال 2009 در مورد تجزیه و تحلیل بر روی سویا و سرطان پروستات دریافت که سویا ، در طبقه بندی بیشترین مصرف در برابر کمترین میزان مصرف ، با آمار قابل توجهی برابر با 26 درصد کاهش خطر سرطان پروستات مرتبط می باشد . وقتی تجزیه و تحلیل هایی به طور جداگانه بر روی سویا انجام می گیرد ، مطالعات بر روی فرآورده های تخمیر نشده سویا کاهش ریسکی 30 درصدی را نشان داده و این نتیجه به دست می آید که فرآورده های تخمیر شده سویا با افزایش ( یا کاهش ) خطر سرطان پروستات در ارتباط نمی باشند . این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که مطالعات صورت گرفته بر روی دسته بندی هایی با بیشترین میزان مصرف بسیار کم بوده و بیشتر مطالعات در مورد مصارفی کمتر از یک وعده در روز می باشد .
    علائم و نشانه های مربوط به یائسگی
    گزارش سال 2009 از هشتمین نشست بین المللی با موضوع نقش سویا در بهبود و افزایش سلامت و پیشگیری و درمان بیماری های مزمن بیان می کند که مکمل های ایزوفلاون سویا که حاوی حداقل 15 میلی گرم جنیستین تخمیرشده برای مصارف روزانه می باشند به طور ثابت در کاهش علائم تغییر هورمون ها در یائسگی تاثیرگذار هستند . اگر این مقدار جنیستین تخمیر شده تامین نشود فواید کمی وجود خواهد داشت و به همین دلیل است که بازبینی های قبلی مانند تجزیه و تحلیل صورت گرفته در سال 2006 نتایج متفاوتی را به همراه داشته است .
    میزان مصرف در میان مردم آسیا
    کشورهای چین و ژاپن در مقایسه با کشورهای غربی با نرخ پایین تری از بیماری های قلبی و تعداد بیشتری از بیماری های سرطانی مواجه هستند . مردم فکر می کنند که این به دلیل وجود سویا در رژیم غذایی آن ها می باشد . در پاسخ به این تفکر ، مخالفان سویا همواره اظهار می کنند که مصرف رایج و متداول سویا در میان آسیایی ها بسیار کم تر از میزانی است که مردم فکر می کنند . میزان مصرف سویا در میان آسیایی ها با توجه به کشورها و مناطق مختلف ، متفاوت می باشد . در ژاپن و شانگهای چین متوسط میزان مصرف حدود 5/1 وعده در روز می باشد ، ولی بیشتر مردم به طور میانگین مصرفی برابر با دو و یا بیش از دو وعده ای دارند . حدود نیمی از سویای مصرفی در آسیا تخمیر شده نیستند .



    The Almighty and DiakoFeiz like this.
    There is always a hope

  6. کاربران : 11 تشکر کرده اند از شما baher برای ارسال این پست سودمند:

    Bahman7 (06-07-2014),batis2010 (05-09-2012),DiakoFeiz (26-07-2014),lone wolf (03-09-2012),Shadow (25-08-2012),Texas (24-08-2012),The Almighty (07-09-2012),ناپلئون (25-08-2012),yasaman1178 (24-08-2012),آماندا (14-11-2013),حامی حیوانات (26-08-2012)

  7. #4
    (ADMIN //Super Moderator ) مدیر ارشد تالار . بخش اندیشه و سلامت
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    ارسال ها
    1,013
    تشکر
    7,319
    تشکر 5,705 بار در 913 پست

    پیش فرض

    1-3 سرطان سینه
    ----------------------

    اکثریت شواهد و مدارک موجود نشان می دهند که سویا نسبت به سرطان سینه یا بی طرف است یعنی هیچ تاثیری بر روی این بیماری ندارد و یا اینکه نقش محافظتی در برابر این بیماری دارد و این امر شامل زنانی که مبتلا به سرطان سینه از نوع گیرنده استروژنی مثبت ( تومورها با تماس استروژن تحریک می شوند ) می باشند نیز می شود . این شواهد به طور عمده به میزان مصرفی برابر با دو وعده در روز و یا کمتر محدود می شوند .

    در تحقیق صورت گرفته در سال 2010 ، Hilakivi-Clarke و سایر محققان این شواهد را در مورد ارتباط بین سویا و سرطان پستان به دست آورده اند :
    نتایجی که در اینجا مورد بازبینی قرار گرفته اند اظهار می دارند که زنانی که در طی زندگی خود میزان متوسطی از سویا را مصرف می کنند خطر سرطان پستان در این افراد کمتر از زنانی است که سویا مصرف نمی کنند . اگرچه این تاثیر محافظی ممکن است از مصرف سویا در سنین ابتدایی افراد ناشی شده باشد . ما همچنین به بازبینی مطالب مربوط به خطرات احتمالی جنیستین تخمیر شده برای بهبود یافتگان سرطان پستان پرداخته ایم . یافته های به دست آمده در دو مطالعه انسانی اخیر نشان می دهد که رژیم غذایی با مصرف متوسط این ایزوفلاون خطر بازگشت مجدد سرطان پستان در زنان غربی را افزایش نمی دهد و زنان بهبود یافته از سرطان سینه اگر مصرف رژیم غذایی حاوی سویا را ادامه دهند جریان بهبودی بیماری در آن ها بهتر خواهد شد .


    مطالعات مربوط به گذشته

    در مطالعات سابق ، رژیم های غذایی گذشته افرادی با سرطان سینه با رژیم غذایی افراد بدون سرطان سینه مقایسه می شود . مطالعات مربوط به گذشته کم هزینه تر و سریع تر از دنبال کردن مردم در آینده می باشد ولی به خاطر عدم صحت و دقت در فراخوانی و به یادآوری رژیم غذایی گذشته از قابلیت اطمینان و اعتبار کمتری برخوردارند. آن ها به طور کلی ایده هایی را از اینکه احتمالا چه ارتباط هایی مورد بررسی قرار خواهند گرفت ، فراهم می آورند . با این حال ، یافته های به دست آمده از این مطالعات نشان می دهد که سویا در برابر سرطان سینه یا بی اثر بوده و یا برای محافظت در برابر این بیماری مفید می باشد .
    مطالعات در مورد زنانی که به بیماری سرطان مبتلا نمی باشند
    در مطالعات مشاهده ای معمول ، شما با افرادی شروع به کار می کنید که ظاهرا سالم می باشند و بدون هیچ گونه مداخله پزشکی و با گذر زمان آن ها را دنبال می کنید . مطالعات مشاهده ای بر روی سویا و سرطان سینه می تواند به دو گروه تقسیم شود ، گروهی از مطالعات که بر روی جمعیتی با مصرف خیلی کم و گروهی دیگر بر روی جمعیتی با مصرف بالاتر انجام می شود .
    مطالعاتی که بر روی جمعیتی با مصرف خیلی کم سویا صورت می گیرند ، مدارک و شواهد زیادی را فراهم نمی آورند . آن ها در واقع در دو مورد ارتباطی را پیدا کردند که ارزش توجه آماری را داشت ولی اگر در اینگونه مطالعات به دنبال ارتباط ها باشید ، نهایتا خواهید توانست بعضی از ارتباط ها را از روی شانس های تصادفی به دست آورید .


    مطالعات مشاهده ای با مصرف خیلی پایین سویا
    چنان که در بالا اشاره شد ، مطالعاتی با سویای مصرفی خیلی کم شواهد زیادی فراهم نمی سازند . ولی به عنوان مدرک ، از سال 2001 شش مطالعه مشاهده ای بر روی چنین جمعیت هایی وجود داشته است . یکی از آن مطالعات ، اپیک نورفولک (EPIC-Norfolk 2004 ) ، ارتباطی بین سویای مصرفی و کاهش سرطان پستان یافت ولی مقدار سویای مصرفی به اندازه ای کم بود که این یافته شانسی و تصادفی به نظر می آمد .

    مطالعات مشاهده ای با سویای مصرفی بالا

    از مطالعات صورت گرفته بر روی جمعیتی با سویای مصرفی بالا ( حدود یک تا دو وعده در روز به عنوان میزان مصرف معمول و بالا ) می توان به مطالعه سلامت سنگاپور – چین ، مطالعه زنان شانگهای و مرکز سلامت عمومی ژاپن اشاره کرد ، همه این مطالعات دریافته اند که مصرف بالای سویا با کاهش خطر سرطان در ارتباط می باشد . . بررسی ها و تحلیل های اروپایی در زمینه سرطان – دانشگاه آکسفورد نیز که شامل تعداد زیادی از گیاه خواران بود هیچ گونه ارتباطی ما بین میزان مصرف بالای سویا و کاهش خطر سرطان پیدا نکرد ولی این امر می تواند به این دلیل باشد که مصرف سویا در زمان رشد بافت سینه ها یعنی در دوره نوجوانی نقش محافظتی بیشتری دارد ، در حالی که گیاه خواران غربی ، اغلب بعد از دوره نوجوانی و بلوغ این گونه رژیم های غذایی را آغاز می کنند .

    بقا و ادامه بیماری سرطان سینه و بازگشت مجدد بیماری

    مطالعه زندگی و تغذیه سالم زنان ، آمریکا ( 2011 )
    مطالعه زندگی و تغذیه سالم زنان یک آزمایش کنترل شده تصادفی از مداخله رژیم غذایی با چربی کم و فیبر میوه و سبزیجات بالا در مرحله اولیه تغذیه نجات یافته گان از بیماری سرطان سینه می باشد . این مطالعه به طور میانگین به مدت 3/7 سال از شروع زمان نام نویسی ، وضعیت تغذیه و سلامت افراد را دنبال می کند . میزان مصرف سویا بعد از تشخیص بیماری توسط ارائه پرسشنامه غذایی تعیین و اندازه گیری می شود ، این پرسشنامه شامل آیتم های خاصی برای جانشین های گوشت ( مانند توفو ، برگرهای گیاهی ) و همچنین میزان مصرف شیر سویا و دیگر فرآورده ها و مکمل های سویا می باشد .
    مصرف ایزوفلاون ( نشانه ای برای سویا ) صرف نظر از حالت و وضعیت گیرنده هورمونی یا استفاده از تاموکسی فن(Tamoxifen) ، ارتباطی با خطر بازگشت بیماری نداشت . هیچگونه افزایش یا کاهش خطر در مورد بازگشت بیماری با سطوح خاصی از مصرف مرتبط نبود . خطر مرگ با افزایش مصرف ایزوفلاون رو به کاهش بوده است . ( درصد گرایش به کاهش خطر مرگ برابر 02/0 می باشد ) . زنانی با سطوح بالایی از مصرف ایزوفلاون ( بیشتر از 3/16 میلی گرم ایزوفلاون در روز ، معادل با حداقل نصف فنجان شیر سویا و یا 6/56 گرم توفو ) در مقایسه با کمترین میزان مصرف سویا یعنی یک پنجاهم مصرف این افراد ، با 54 درصد کاهش خطر مرگ مواجه شدند .


    نتیجه نهایی :
    "مطالعه ما سومین مطالعه همه گیر شناسی می باشد که هیچ گونه تاثیر زیان بار و بدی را از فرآورده های سویا بر روی جریان بهبودی بیماری سرطان گزارش نکرده است . این مطالعات در کنار هم و با توجه به اینکه بر روی ترکیب نژادی و قومی متفاوت ( دو مطالعه از آمریکا و یکی از چین ) و با سطوح و نوع مصرف سویای مختلف انجام گرفته اند ، شواهد لازم را فراهم آورده اند تا دیگر بعد از این نیازی نباشد تا افراد شاغل در درمانگاه ها و پزشکان به زنان مبتلا به سرطان سینه مصرف نکردن سویا را توصیه کنند."

    مطالعات دیگری مانند مطالعه ای از بیمارستان سرطان دانشگاه پزشکی هاربین ، چین (Harbin Medical University, 2010 ) ، مطالعه ادامه سرطان سینه شانگهای و مطالعه سرطان سینه جزیره لانگ دریافته اند که در برخی از زیر گروه ها سویا با کاهش خطر سرطان پستان و یا مرگ مرتبط بوده است . نه آن مطالعات قبلی و نه مطالعه سرطان سینه شانگهای یا مطالعه زندگی بعد از سرطان در کالیفرنیای جنوبی و یوتا ( سال 2009 ) ، هیچ کدام افزایش قابل توجه آماری در خطر سرطان سینه پیدا نکرده اند ، این امر شامل زنانی با سرطان سینه از نوع استروژن مثبت نیز می باشد .

    بافت سینه و ترشحات نوک آن
    سینه ای که شیر ترشح نکرده یا به عبارت دیگر شیر نداده باشد می تواند یک خطر برای سرطان سینه به شمار بیاید ، اگرچه اطلاعات در این زمینه واضح نیست ، و به نظر می آید چیزی که بسیار مهم است این است که انواع مشخصی از سلول ها در ترشحات نوک سینه یافت می شود .
    سه مطالعه وجود داشته که تاثیرات سویا بر سینه را اندازه گرفته است . یکی از آن ها بر روی زنان مبتلا به سرطان سینه صورت گرفته و پس از دو هفته رژیم غذایی با میزان بالای سویا ، افزایش در ترشح مشاهده شد ، ولی با این حال هیچ افزایشی در تکثیر سلول های پستانی صورت نگرفته بود . در دو مطالعه طولانی مدت تر به مدت شش ماه بر روی افرادی غیر مبتلا به سرطان سینه ، یکی از مطالعات نشان دهنده افزایش ترشحات نوک سینه در زنان در حین مصرف رژیم غذایی با میزان سویای بالا به میزان 45 میلی گرم ایزوفلاون در روز بود . مطالعه دیگر دریافت که رژیم غذایی حاوی میزان زیاد سویا ( دو وعده در روز ) در مقایسه با میزان مصرف کم سویا ( کمتر از 3 وعده در هفته ) باعث افزایش ترشح نمی شود . در این زمان ، به نظر می آید که مصرف سویا با میزانی بیشتر از دو وعده در روز می تواند برای ترشحات سینه نگران کننده باشد .

    در دو مطالعه دیگر در مورد بافت پستان ، هیچ تفاوتی بین گروه هایی با رژیم غذایی حاوی میزان کم و یا زیاد سویا پیدا نشد .



    DiakoFeiz and The Almighty like this.
    There is always a hope

  8. کاربران : 9 تشکر کرده اند از شما baher برای ارسال این پست سودمند:

    Bahman7 (06-07-2014),batis2010 (05-09-2012),DiakoFeiz (26-07-2014),lone wolf (03-09-2012),Shadow (25-08-2012),Texas (24-08-2012),The Almighty (07-09-2012),yasaman1178 (24-08-2012),حامی حیوانات (26-08-2012)

  9. #5
    (ADMIN //Super Moderator ) مدیر ارشد تالار . بخش اندیشه و سلامت
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    ارسال ها
    1,013
    تشکر
    7,319
    تشکر 5,705 بار در 913 پست

    پیش فرض

    1-4 تیروئید
    ----------------------
    تقریبا کسانی که منابع تغذیه ای قابل اطمینانی از ید دارند می توانند با آسودگی کامل سویا مصرف کنند بدون اینکه مصرف سویا باعث ایجاد مشکلاتی در غده تیروئید آن ها شود . اگرچه بیشتر مطالعاتی که در مورد عملکرد تیروئید و مصرف سویا صورت گرفته هیچ گونه مشکلی را در ارتباط با این دو موضوع پیدا نکرده است.

    غده تیروئید هورمون هایی مانند تری یدوتیرونین(triiodothyronine) و تیروکسین( thyroxine) را تولید می کند که سوخت و ساز و تحولات بدن را تنظیم می کنند . هورمون تحریک کننده تیروئید ( TSH ) ، که توسط غده هیپوفیز قدامی ساخته می شود ، در پاسخ به نیاز بدن به تری یدوتیرونین و یا تیروکسین بیشتر ، افزایش می یابد .
    ایزوفلاون های موجود در سویا می توانند مانعی برای پروکسیداس تیروئید باشند ، آنزیمی که در ترکیب و پیوند هورمون های تیروئید دخالت دارد . این امر ( مانع بودن ایزوفلاون برای پروکسیداس تیروئید ) اغلب زمانی اتفاق می افتد که فرد با کمبود ید مواجه باشد . اگر به این مشکل رسیدگی نشود ، می تواند منجر به کم کاری غده تیروئید و حتی بزرگ شدن غده تیروئید شود که به عنوان بیماری گواتر شناخته می شود.
    تاکنون هیچ آزمایشی ارتباط بین مصرف سویا و بیماری گواتر را ثابت نکرده است.


    مسینا و ردموند(Messina and Redmond) در مقاله سال 2006 خود می نویسند :
    مزیت شواهد به دست آمده از آزمایشات بالینی که شامل زنان و مردان جوان و سالم بودند ، نشان می دهد که نه پروتئین سویا و نه ایزوفلاون ها ، هیچ یک تاثیر بدی بر روی عملکرد غده تیروئید ندارند . چنان چه اشاره شد ، تاثیرات مضری که توسط یک مطالعه ژاپنی گزارش شده بود از نظر زیستی باور نکردنی و غیر محتمل بوده و با نتایج 13 آزمایش دیگر مغایرت دارد . بدین گونه ، علی رغم توانایی آن ها برای مانع شدن برای تیروئید پروکسیداس در محیط کشت ( آزمایشی که به جای به کار بردن جانداران زنده از بخشی از بدن آن ها مانند بافت هایشان در محیط آزمایشگاهی استفاده می کنند ) و در جاندارانی از قبیل جوندگان آزمایشگاهی ، به نظر نمی آید که ایزوفلاون ها باعث نا به هنجاری های هورمون تیروئید در افرادی با عملکرد طبیعی تیروئید شوند . به هر حال ، هدف تحقیقات تعیین کردن این نکته است که آیا تنزل بیشتر کارکرد غده تیروئید در افرادی با کم کاری پنهان غده تیروئید که در معاینات بالینی غیر قابل تشخیص بوده در پاسخ به مصرف سویا صورت می گیرد یا نه .
    مسینا و ردموند به این نکته نیز اشاره می کنند که ممکن است سویا با جذب هورمون تیروئید ترکیبی تداخل داشته باشد .

    دورگ و شیهان (Doerge and Sheehan)در مقاله سال 2002 خود می نویسند :
    کمبود ید یک نگرانی جدید برای آمریکایی های سالخورده و مسن می باشد . مصرف نمک ید دار ، منبع اصلی برای تامین نیاز بدن به ید ، شاید با تمایل افراد برای نیاز به کاهش آثار احتمالی بد و زیان بار مصرف بالای نمک کاهش یابد . اطلاعات موجود در این مقاله نشان می دهد که نیاز است تا زنان سالمند نسبت به این مساله آگاه باشند و جهت پیشگیری از مشکلات تیروئیدی که می تواند نتیجه مصرف فرآورده های سویا باشد ، مورد معاینه قرار گیرند . آن دسته از زنان یائسه ای که میزان زیادی از فرآورده های سویا را مصرف می کنند ، ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند .

    توضیحات کلی
    در یک مطالعه که نگاهی به دوره ای ناگهانی از کم کاری غده تیروئید در زنان دارد ، نرخ پیشرفت کم کاری پنهان غده تیروئید به کم کاری آشکار غده تیروئید برابر با 6/5 درصد در سال بود . با مقایسه اطلاعات بدست آمده از این مطالعه هشت هفته ای برای بدست آوردن نرخ پیشرفت این مشکل در سال ، می توان گفت که انتظار می رفت در جمعیت مطالعه ای ما کم کاری پنهان غده تیروئید در 36/3 مورد در سال به کم کاری آشکار پیشرفت کند و این به معنی یک نرخ استاندارد نسبت به رقم استاندارد 6/3 است . در این مطالعه مکملی با 16 میلی گرم فیتواستروژن باعث افزایش در پیشرفت کم کاری پنهان غده تیروئید به کم کاری آشکار غده تیروئید شد .... در حال حاضر هیچ اطلاعاتی در مورد اینکه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این مواد چه تاثیری بر روی عملکرد غده تیروئید خواهد داشت ، در دسترس نیست . با وجود این امکان که کم کاری های تیروئید بیشتری آشکار خواهد شد شاید موازنه سازی صورت بگیرد و یا عملکرد غده تیروئید با انطباق دادن تیروئید با بار فیتواستروژن بهبود یابد .
    مولفان به این نتیجه رسیده اند که زنان گیاه خواری که کم کاری پنهان غده تیروئید دارند ممکن است به تحت نظر بودن و مراقبت های بیشتری نیاز داشته باشند .
    خبر خوب این بود که مرحله مصرفی ایزوفلاون بالا باعث کاهش قابل توجهی در فشار خون و پروتئین انفعالی و مقاومت و پایداری اسنولین شد . این مسئله نیز باید مورد توجه قرار گیرد که تنها یک مطالعه می باشد که اثر مشکوک سویا بر روی کارکرد غده تیروئید را نشان می دهد و این برای نتیجه گیری قطعی کافی نیست .


    مطالعات فرعی و ثانوی
    مطالعات زیر به طور اساسی به کارکرد غده تیروئید نپرداخته اند بلکه در حین مطالعه دیگر تاثیرات سویا، کمی نیز به کارکرد غده تیروئید پرداخته اند .
    مطالعاتی که نشان دهنده هیچ گونه تاثیری بر روی هورمون تیروئید نبوده اند :
    54 میلی گرم در روز جنیستین تخمیر شده بر روی زنان یائسه به مدت 3 سال
    74 میلی گرم در روز ایزوفلاون ، بر روی زنان یائسه به مدت 2 سال
    10 میلی گرم در روز ایکول ، بر روی زنان یائسه به مدت 1 سال
    90 میلی گرم در روز ایزوفلاون ، بر روی زنان یائسه به مدت 6 ماه
    65 میلی گرم در روز ایزوفلاون ، بر روی مردان و زنان به مدت 3 ماه
    48 میلی گرم در روز ایزوفلاون ، بر روی بچه ها به مدت 2 ماه
    65 میلی گرم در روز ایزوفلاون ، بر روی مردان به مدت 2 ماه
    54 میلی گرم در روز ایزوفلاون ، برروی زنان یائسه به مدت 7 هفته
    یک مطالعه در مورد تاثیرات سویا بر روی ترکیب پروتئینی توسط کبد ، هیچ تاثیری را بر روی گلوبولین ترکیب شده با تیروئید نشان نداد . این مطالعه حاوی 118 میلی گرم در روز ایزوفلاون بود و به مدت 3 ماه بر روی زنان یائسه صورت گرفت .
    مطالعات بعدی تغییرات ناچیز و اندکی را در هورمون تیروئید نشان داد ولی این تغییرات از نظر فیزیولوژیکی با اهمیت به نظر نمی آمدند :
    90 میلی گرم در روز ایزوفلاون ، بر روی زنان یائسه به مدت 6 ماه
    132 میلی گرم در روز ایزوفلاون ، بر روی زنان یائسه به مدت 3 ماه
    128 میلی گرم در روز ایزوفلاون ، بر روی زنان در قبل از دوران یائسگی و زنان یائسه به مدت 3 ماه
    40 میلی گرم در روز دانه سویا ، بر روی دانش آموزان مونث به مدت یک هفته
    یک مطالعه حاوی مصرف 50 گرم پروتئین سویا در روز بر روی مردان و به مدت 4 هفته دریافت که هورمون تیروکسین از شکل طبیعی خود خارج شده ولی هیچ تفاوتی بین این گروه مصرفی و گروه مصرف کننده ماده جایگزین آزمایشی به وجود نیامده بود .

    DiakoFeiz and The Almighty like this.
    There is always a hope

  10. کاربران : 8 تشکر کرده اند از شما baher برای ارسال این پست سودمند:

    Bahman7 (06-07-2014),batis2010 (05-09-2012),DiakoFeiz (26-07-2014),lone wolf (03-09-2012),Shadow (28-08-2012),Texas (27-08-2012),The Almighty (07-09-2012),yasaman1178 (27-08-2012)

  11. #6
    (ADMIN //Super Moderator ) مدیر ارشد تالار . بخش اندیشه و سلامت
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    ارسال ها
    1,013
    تشکر
    7,319
    تشکر 5,705 بار در 913 پست

    پیش فرض

    1-5 غذای کودک
    ----------------------
    آکادمی پزشکی اطفال آمریکا و برنامه ملی سم شناسی ، غذای کودک سویا را برای نوزادان بی خطر می داند . یک مطالعه گروهی وجود دارد که در مورد سلامت عمومی جوانانی که در دوران طفولیت از غذای کودک سویا تغذیه کرده اند ، بررسی هایی را انجام داده است . این مطالعه هیچ دلیلی برای نگرانی در مورد کارکرد غده تیروئید و دستگاه تناسلی پیدا نکرده است . مطالعه ابتدایی یک مطالعه در حال پیشرفت است که تاثیرات غذای کودک را بر روی رشد آن ها مورد آزمایش قرار می دهد . این مطالعه با یافته هایی که از کودکان یک ساله به دست آورده است در مراحل اولیه مطالعه قرار دارد ، ولی تا به حال هیچ گونه تاثیر منفی از سویا بر روی رشد کودکان ، اندام تناسلی و یا رشد بافت عصبی کودکان نسبت به کودکانی که از شیر کودک گاو تغذیه می کنند ، یافت نشده است . در این مورد بهترین انتخاب ، غذای کودک سویا با اسید دوکساهگزانوئیک ( DHA ) می باشد .

    گزیده هایی از مقاله ستچل(Setchell) و همکارانش در سال 1997 در مورد نتایج بحث و جدل ها در مورد غذای کودک سویا :
    وقتی مصرف شیر با افزایش وزن کودک بیشتر می شود ، نوزادی که فقط از غذای کودک سویا تغذیه می کند در اوایل تولد ، دوز نسبتا ثابتی از ایزوفلاون ها را دریافت خواهد کرد . این دوز نسبت به میزان مصرف تنظیم شده با وزن بدن ( kg / mg 7/0 در روز ) که باعث اصلاح قابل توجهی در تنظیم هورمونی عادت ماهانه زنان غربی شده است یک سطح دوز بالا از مصرف ایزوفلاون را نشان می دهد ... . همچنین این میزان بسیار بیشتر از تمرکز ایزوفلاون پلاسمای خون در جوانان ژاپنی است . میزان تمرکز ایزوفلاون پلاسمای خون در جوانان ژاپنی بین 40 تا 240 نانو گرم بر میلی لیتر می باشد .

    هفت سال بعد در سال 2004 ، مریت و جنکز(Merritt and Jenks) اینچنین می نویسند :
    تحقیقاتی در مورد ایزوفلاون های موجود در غذای کودک سویا و ارتباط آن با مناسب بودن تغذیه ، رشد سیستم تناسلی ، رشد سیستم عصبی ، کارکرد دستگاه ایمنی بدن و بیماری های مربوط به تیروئید به وجود آمد . شواهد موجود در میان بزرگسالان و نوزادان نشان می دهد که ایزوفلاون مورد تغذیه در غذای کودک سویا تاثیر بدی بر روی رشد ، پیشرفت و یاتولید مثل انسان ندارد .

    کمسیون آکادمی پزشکی اطفال آمریکا در مورد تغذیه ( 2008)
    هیچ دلیلی برای مضر بودن غذای کودک سویا در رشد کودکان به موقع متولد شده وجود ندارد :
    اگرچه مطالعاتی با بررسی های بیشمار بر روی گونه های متفاوت وجود دارند ولی شواهد قطعی از جمعیت حیوانی ، افراد بزرگسال و یا نوزادان کسب نشده است که نشان دهنده تاثیر بد ایزوفلاون های موجود در سویا بر روی رشد انسان ، عملکرد تولید مثل و یا عملکرد غدد درون ریز بدن باشند ... . افزایش بروز خصایص زنانه در نوزادان پسر و یا افزایش بروز هایپوسپدیا (یک نقص مردانه در تولد است که در آن سوراخ یا دهانه مجاری ادراری در جای صحیح آن یعنی در نوک آلت تناسلی مردانه قرار نمی گیرد) در میان جمعیت های مصرف کننده مقادیر معمول سویا مشاهده نشده است .

    برنامه ملی سم شناسی
    مرکز برنامه ریزی ملی در مورد سم شناسی برای ارزیابی خطرات موجود برای سیستم تولید نسل بشر در طی روزهای شانزدهم تا هجدهم دسامبر سال 2009 گروه های کارشناسی را دور هم جمع کرد تا غذای کودک سویا را مورد بررسی و آزمایش قرار دهند . آن ها به این نتیجه رسیدند که نگرانی در مورد تاثیر بد غذای کودک سویا بر روی رشد نوزادان تغذیه شده با آن وجود ندارد .


    برخی مطالعات دیگر در این زمینه:

    مطالعه ای چند بخشی در سال 2009 هیچ تفاوتی در سطوح هورمون جنسی کودکان تغذیه شده با غذای کودک سویا با سایر کودکان پیدا نکرد .
    یک مطالعه در سال 2001 بر روی زنان و مردان جوانی که غذای کودک سویا مصرف کرده بودند دریافت که هیچ دلیلی برای نگرانی در مورد کارکرد تیروئید و دستگاه تناسلی وجود ندارد .



    The Almighty likes this.
    There is always a hope

  12. کاربران : 5 تشکر کرده اند از شما baher برای ارسال این پست سودمند:

    Bahman7 (06-07-2014),Shadow (01-09-2012),Texas (31-08-2012),The Almighty (07-09-2012),yasaman1178 (31-08-2012)

  13. #7
    (ADMIN //Super Moderator ) مدیر ارشد تالار . بخش اندیشه و سلامت
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    ارسال ها
    1,013
    تشکر
    7,319
    تشکر 5,705 بار در 913 پست

    پیش فرض

    1-6 قوه شناخت و ادراک
    ----------------------
    12 آزمایش بالینی کوتاه مدت وجود داشته است که در مورد آثار سویا بر روی قوه ادراک و شناخت انسان مطالعه و بررسی انجام داده اند و همه آن ها تاثیر خوب سویا و در مواردی بی اثر بودن آن بر روی درک و شناخت را نشان می دهند مطالعات بلند مدتی(فهرست شده ذیل) نیز بوده اند که صحت این آزمایشات را ثابت کرده اند. نتایج و جمع بندی این مطالعات نشان داده است که سویا تاثیر منفی بر روی فهم و ادراک ندارد.




    مطالعه هانولولو – آسیا ( Honolulu-Asia 2000 )
    گرادشتاین(Grodstein)
    سال 2012 ، هاگروارست(Hogervorst)
    مطالعه ای در مورد توفو و تمپه(Tofu and Tempeh Study) ، اندونزی ، (سال2008 و 2010 )
    مطالعه بر روی گروه Seventh-day Adventists ، ساکن کالیفرنیا ( سال 1993 )

    There is always a hope

  14. کاربران : 7 تشکر کرده اند از شما baher برای ارسال این پست سودمند:

    Bahman7 (06-07-2014),batis2010 (05-09-2012),I.Lov.Animal (05-09-2012),Shadow (05-09-2012),Texas (04-09-2012),The Almighty (07-09-2012),yasaman1178 (04-09-2012)

  15. #8
    (ADMIN //Super Moderator ) مدیر ارشد تالار . بخش اندیشه و سلامت
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    ارسال ها
    1,013
    تشکر
    7,319
    تشکر 5,705 بار در 913 پست

    پیش فرض

    1-7 هگزان
    ----------------------
    در برخی مواقع ، در صنایع تهیه سویا از هگزان برای جدا سازی روغن از دانه های سویا استفاده می شود . و سپس از پروتئین جدا شده در تهیه سویا و دیگر محصولاتی که حاوی پروتئین سویا می باشند ، استفاده می شود . این فرآیند ممکن است باعث باقی ماندن مقداری پس ماند هگزان در محصولات می شود .
    موسسه کورناکوپیا(The Cornucopia Institute) گروهی با منافع عمومی برای مردم است که کشاورزی ارگانیک را ترویج می دهد . در نوامبر سال 2010 ، آن ها گزارشی در مورد مواد شیمیایی سمی منتشر کردند : هگزان ماده ای ممنوع شده در تولید غذای ارگانیک ولی متداول در تولید غذای عادی و معمول می باشد . گزارش مذکور بحثی مجاب کننده و متقاعد کننده در مورد خطرناک بودن مصرف هگزان برای کارگران و محیط زیست می باشد ( ارزیابی هایی که هدف این مقاله نیستند ) ، و به خاطر دلایل موجود بهتر است تا از فرآورده های گوشتی سویای بدون هگزان استفاده کنیم . خوشبختانه سویاهای موجود در بازار معمولا فاقد هگزان هستند(اقلامی مانند Tofurky, Field Roast, Wildwood, Amy's Kitchen) .
    غذاهایی که توسط بخش کشاورزی ارگانیک ایالات متحده آمریکا تصدیق و تضمین شده باشند بدون استفاده از هگزان تولید می شوند .
    برای اثبات مضر بودن مقدار هگزان یافت شده در بیشتر برگرهای گیاهی شواهد زیادی وجود ندارد . اداره غذا و داروی ایالت متحده آمریکا محدودیت بالاتری را در مورد اینکه به چه میزان پس ماند هگزان می تواند در غذاها موجود باشد ، تعیین نکرده است . در حالی که اتحادیه اروپا میزان پس ماند هگزانی با بیش از 30 میلی گرم در هر کیلوگرم از محصولات که به مشتری نهایی فروخته می شود را ممنوع کرده است .
    نتیجه:
    چون آزمایشات کاملی در این خصوص وجود ندارد لذا برای اطمینان کامل، از محصولاتی استفاده کنید که توسط مراکز بهداشتی معتبر تایید شده و دارای پروانه های بهداشتی باشند.


    The Almighty likes this.
    There is always a hope

  16. کاربران : 5 تشکر کرده اند از شما baher برای ارسال این پست سودمند:

    Bahman7 (06-07-2014),Shadow (15-09-2012),Texas (14-09-2012),The Almighty (14-09-2012),yasaman1178 (13-09-2012)

  17. #9
    (ADMIN //Super Moderator ) مدیر ارشد تالار . بخش اندیشه و سلامت
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    ارسال ها
    1,013
    تشکر
    7,319
    تشکر 5,705 بار در 913 پست

    پیش فرض

    1-8 جذب مواد معدنی
    ----------------------
    طبق آزمایشات صورت گرفته ؛ خوردن وعده های غذایی سویا در روز منجر به کمبود کلسیم ، روی ، آهن و یا منیزیم در بدن نمی شود .
    دانه های سویای حاوی اسید فیتیک ، که با نام فیتات نیز شناخته می شوند ، ممکن است تا حدودی از جذب کلسیم ، روی ، آهن و احتمالا منیزیم در بدن ممانعت کنند . بیشتر غذاهای گیاهی حاوی فیتات هستند ولی مقدار آن در سویا بیش از پیش است . این درحالی است که همان موادی که به نظر میاید با احتمال عدم جذب روبرو هستند از طریق مصرف سویا وارد بدن می شوند.(جدول شماره 2)

    جدول شماره 2 : مقدار فیتات موجود در غذاهای انتخاب شده

    غذا بازده یا میانگین بر حسب g100 ⁄ g
    گندم 05/1 – 52/0
    ذرت 17/1 – 62/0
    جو 18/1 – 85/0
    جو دوسر 42/1 – 90/0
    نخودفرنگی 23/1 – 72/0
    لوبیای سویا 75/1 – 20/1
    سویای ایزوله شده 82/0
    لوبیای لوپین 63/1 – 76/0
    گلوتن 90/1

    در حالی که اسید فیتیک دارای اعتبار و آوازه بدی است ولی دارای برخی فواید نیز می باشد . در سال 2002 ، فعل و انفعالات اسید فیتیک و مواد معدنی مورد بررسی قرار گرفت : آیا این مشکلی جدی برای تغذیه انسان است ؟ لوپز و همکاران او به این نکته اشاره می کنند که فیتات می تواند از پرواکسیده شدن لیپید ، اکسیده شدن آهن در بافت روده ای و بروز سنگ کلیه هایی با مبنای کلسیمی جلوگیری کند .


    کلسیم
    سه مطالعه بر روی بزرگسالان نشان دهنده میزان کلسیم جذب شده از سویا در مقابل مقدار کلسیم جذب شده از شیر گاو می باشد . یک مطالعه بر روی پسران چینی دریافت که کلسیم شیر سویا به میزان 43 درصد جذب می شود در حالی که کلسیم شیر گاو به میزان 64 درصد جذب بدن می شود با این تفاوت که کلسیم شیرگاو دوباره دفع می شود( جدول شماره 3 )

    روی
    مطالعات نشان می دهد که روی موجود در سویا با نرخی برابر با 10 تا 20 درصد جذب بدن می شود .
    آهن
    آهن موجود در غذاهایی گیاهی به خوبی آهن موجود در گوشت جذب بدن نمی شود . ولی نوعی آهن موجود در سویا به نام آهن فریتین ( نوعی پروتئین که در خود آهن ذخیره می کند ) ، به میزانی حدود 30 درصد در بدن افرادی با ذخایر کم آهن جذب می شود و این میزان نرخی بالا برای جذب آهن می باشد . آهن فریتین درصد بالایی از آهن موجود در دانه سویا را تشکیل می دهد ، بیش از 90 درصد . برخی از فرآورده های سویا مقدار آهن کمی دارند ، مانند توفو سفت ( 35/3 میلی گرم در نصف فنجان ) ، فرآورده ای از سویای نارس ( 75/1 میلی گرم در نصف فنجان ) و مغز آجیل سویا ( 7/1 میلی گرم در یک چهارم فنجان ) . هیچ نگرانی در مورد مصرف معمولی سویا وجود ندارد و این میزان مصرف باعث کمبود آهن در بدن نخواهد شد .
    همچنین توجه کنید که در مطالعات بیشماری افزودن ویتامین C به وعده غذایی ( در روزی حدود 100 میلی گرم ) باعث افزایش قابل توجهی در جذب آهن از غذاهای گیاهی می شود . من هیچ مطالعه ای در ارتباط با تاثیر ویتامین C بر روی جذب آهن از فرآورده های سویا در بزرگسالان پیدا نکردم ، ولی دو مطالعه نشان داده است که مصرف ویتامین C باعث افزایش قابل توجهی در جذب آهن از غذای کودک سویا می شود .
    منیزیم
    مطالعه ای مبنی بر تاثیر مصرف سویا بر روی جذب منیزیم در بدن وجود ندارد. سبزیجات برگدار سبز رنگ ، همه حبوبات و غلات ، مغزها ، و دانه ها بهترین منابع منیزیم می باشند و افرادی که این غذاها و به همراه آن چندین وعده در روز سویا مصرف می کنند ، نباید نگران خطر کمبود منیزیم در بدن باشند .
    تخمیر
    در بازبینی سال 2007 ، هاتز و گیبسون می گویند که عمل تخمیر می تواند میزان روی و آهن ترکیب شده با فیتات ها در دانه های سویا را کاهش داده و بنابراین باعث افزایش حجم روی و آهن جذب شده از فرآورده های تخمیر شده سویا مانند تمپه و مسیو شود .
    تا به حال تاثیرات فرآورده های تخمیر شده سویا بر روی نرخ جذب روی بر روی انسان آزمایش نشده است ، ولی یک مطالعه از دانشگاهی در ویت واترسرند آفریقای جنوبی(University of the Witwatersrand) دریافت که آهن موجود در تمپه بهتر از آهن موجود در دیگر فرآورده های سویا جذب بدن می شود ، با میزانی برابر با 10 تا 15 درصد بیشتر . آهن توفو به میزان حدودا 3 تا 8 درصد جذب بدن می شود . نرخ جذب آهن گیاهی با توجه به سطح آهن موجود در بدن افراد و میزان آهن موجود در غذاها ، متفاوت است و این متغیرها نقش مهمی در میزان جذب آهن در بدن دارند .


    جدول 3.نرخ جذب مواد معدنی در پسران چینی بر حسب درصد

    غذا کلسیم روی آهن
    شیر سویا 43.5 11.3 6.7
    شیر گاو 64.2 13.2 15.5
    شیر سویای بدون فیتات 50.9 20.1 20.6



    The Almighty and DiakoFeiz like this.
    There is always a hope

  18. کاربران : 6 تشکر کرده اند از شما baher برای ارسال این پست سودمند:

    Bahman7 (06-07-2014),DiakoFeiz (26-07-2014),Shadow (15-09-2012),Texas (14-09-2012),The Almighty (14-09-2012),yasaman1178 (13-09-2012)

  19. #10
    (ADMIN //Super Moderator ) مدیر ارشد تالار . بخش اندیشه و سلامت
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    ارسال ها
    1,013
    تشکر
    7,319
    تشکر 5,705 بار در 913 پست

    پیش فرض

    1-9 سویا و استخوان ها
    ----------------------
    شواهد و مطالعات بسیار زیادی وجود دارد که نشان می دهد سویا برای استخوان ها مضر نمی باشد .
    یکی از این مطالعات یک مطالعه چند بخشی از دانشگاهی چینی در هنگ کنگ می باشد ، این مطالعه دریافته است که زنانی که سویای زیادی می خورند ( 10 گرم پروتئین سویا در روز یا بیشتر ) تراکم مواد معدنی استخوانی بالاتری نسبت به گروه هایی با مصرف پایین تر سویا دارند .


    The Almighty likes this.
    There is always a hope

  20. کاربران : 4 تشکر کرده اند از شما baher برای ارسال این پست سودمند:

    Bahman7 (06-07-2014),Shadow (23-09-2012),The Almighty (21-09-2012),yasaman1178 (18-09-2012)

  21. #11
    (ADMIN //Super Moderator ) مدیر ارشد تالار . بخش اندیشه و سلامت
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    ارسال ها
    1,013
    تشکر
    7,319
    تشکر 5,705 بار در 913 پست

    پیش فرض

    1-10 ویژگی های زنانه
    ----------------------
    دو مطالعه بالینی نشان دادند که سویا هیچ تاثیری بر روی کمیت یا کیفیت اسپرم و بروز خصوصیات زنانه در حالت مصرف معمولی و کمتر از دوازده وعده در روز را ندارد .

    بزرگ شدن پستان مردانه
    در مقایسه با گزارش موردی بالا ، در مطالعه ای در سال 2004 بر روی 20 مرد با سرطان پروستات ، افراد در طی 84 روز به میزان 450 میلی گرم ( میزانی که در حدود 18 وعده مصرفی سویا یافت می شود ) یا 900 میلی گرم ( میزانی که در حدود 36 وعده مصرفی سویا یافت می شود ) ایزوفلاون دریافت کردند . دو نفر از این مردان که در ابتدا هیچ مشکلی در مورد بزرگ شدن پستان مردانه نداشتند ، با دریافت 900 میلی گرم ایزوفلاون تغییر اندازه ای ملایم در پستان آنان به وجود آمد . یکی از این افراد دارویی مصرف می کرد که به احتمال زیاد باعث افزایش اندازه پستان ها شد . با در نظر گرفتن حجم بسیار زیادی از ایزوفلاون که در این مطالعات مورد مصرف قرار گرفت ، این مطالعات به جای اینکه به عنوان یک هشدار تلقی شود ، باید از شدت نگرانی های در مورد ارتباط سویا با بروز خصایص زنانه بکاهد ( چون این میزان مصرف بسیار بالاتر از میزان مصرف معمول است ) .
    اسپرم
    یک مطالعه در مورد بیماری های همه گیر دریافت که مردان مراجعه کننده به کلینیک باروری اگر سویای بیشتری می خوردند ، تمرکز و تغلیظ اسپرم کمتری داشتند ، ولی میزان سویای مصرفی بسیار کم بود ( کمتر یا برابر با 3 وعده در روز ) و بخشی از تفاوت ها می توانست با حجم بالاتری از خروج منی شرح داده شود . دو آزمایش بالینی اخیر با استفاده از 62 میلی گرم ایزوفلاون در روز به مدت دو ماه و 480 میلی گرم ایزوفلاون در روز به مدت 3 ماه صورت گرفت و هیچ تفاوتی در مورد تعداد ، غلظت و حرکت و جنبش اسپرم ها مشاهده نکرد .

    مسینا بقیه مطالب در مورد سویا و صفات زنانه در مردان را در مقاله بازبینی سال 2010 جمع آوری می کند :
    در مقایسه با نتایج برخی از مطالعات غیرانسانی، یافته های به دست آمده از مطالعات منتشر شده بعدی نشان می دهد که نه مکمل های ایزوفلاون و نه سویای غنی شده با ایزوفلاون ، هیچ یک تاثیری بر روی سطوح تستسترون ندارند . به طور مشابه ، اساسا هیچ مدرکی از 9 مطالعه بالینی اخیر به دست نیامده است که نشان دهنده تاثیر مصرف ایزوفلاون بر روی سطوح استروژن گردشی در مردان باشد . شواهد بالینی همچنین نشان می دهد که ایزوفلاون ها بر روی پارامترهای اسپرم و منی هیچ تاثیری ندارند
    . در نهایت ، یافته های به دست آمده از مطالعات بیان می کنند که افزایش خطر عدم کار نعوظ بر اثر مصرف ایزوفلاون برای مردان جدی نمی باشد و مصرف ایزوفلاون با سطوح مصرفی برابر یا حتی به طور معمول بیشتر از سطوح مصرف مردان آسیایی باعث به وجود آمدن صفات و ویژگی های زنانه در مردان نخواهد شد .

    رحم
    یک فرا تحلیل در سال 2004 در مورد پنج مطالعه مربوط به گذشته و دو مطالعه آینده نگرانه دریافت که افرادی با مصرف بالاتر سویا ( تقریبا یک وعده در روز ) در برابر بیماری های سرطان رحم و تخمدان در مقایسه با افرادی با مصرف کمتر سویا با خطر کمتری مواجه می باشند . سه مطالعه دیگر با مدت مطالعه سه ساله دریافت که ایزوفلاون سویا در حجمی برابر با 70 ، 80 و 120 میلی گرم در روز تاثیر بدی بر روی رحم ندارد .

    کارکرد تخمدان
    بازبینی سال 2010 توسط وندی جفرسون ، موسسه ملی علوم سلامت زیست محیطی ، به طور خلاصه مطالبی را در ارتباط با سویا و عملکرد تخمدان بیان کرده است : در بیشتر قسمت ها ، مطالعات اظهار می کنند که یک رژیم غذایی حاوی سطح پایین تری از سویا ، به عنوان مثال 1 الی 3 وعده سویا در روز به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل نمی تواند تاثیر بدی بر روی کارکرد تخمدان و عمل تخمک گذاری داشته باشد . این سطوح مصرفی سویا شبیه به سطوح موجود در رژیم غذایی رایج آسیایی ها می باشد ( 10 تا 25 میلی گرم ایزوفلاون در روز ) . حتی تا میزان مصرف 50 میلی گرم ایزوفلاون در روز نیز تاثیر بسیار کمی بر روی سطوح گردشی خونابه یا سرم هورمون های دخیل در تولید مثل دارد .


    علاوه بر این ، فرا تحلیل سال 2009 در مورد پنج مطالعه صورت گرفته در مورد یافته های گذشته و دو مطالعه آینده نگرانه دریافت که افرادی با مصرف بیشتر سویا ( تقریبا یک وعده در روز ) در مقایسه با افرادی با مصرف کمتر سویا با خطر کمتری در برابر سرطان رحم و سرطان تخمدان مواجه هستند .


    گلوتامات ( اسید گلوتامیک )
    توسط برخی افراد شایعه شده است که پروتئین ایزوله شده سویا دارای حجم زیادی از منو سدیم گلوتامات است ( ولی در حقیقت اینطور نیست ) ،و تصور می شود که منو سدیم گلوتامات باعث تخریب یا مرگ سلول های عصبی شده ( ولی در عمل اینطور نیست ) و در نهایت سلول های مغز را تخریب می کند .


    هایپوسپدیا(Hypospadias)
    دو مطالعه مصرف سویا و خطر بروز هایپوسپدیا را مورد بررسی قرار دادند . خطر آماری قابل توجهی در ارتباط با مصرف سویای بیشتر مشاهده نشد . به نظر می رسد عوامل دیگری به جز سویا در بروز مشکل هایپوسپدیا نقش دارند ، ولی به هر حال مطالعات بیشتری برای اثبات این مطلب مورد نیاز است .
    هایپوسپدیا یک نقص مردانه در بدو تولد است که در آن سوراخ یا دهانه مجاری ادراری ( مجرایی که ادرار از آن می گذرد ) در جای صحیح آن یعنی در نوک آلت تناسلی مردانه قرار نمی گیرد . شکل های ملایم تری از هایپوسپدیا که افراد بسیار زیادی با آن مواجه هستند ، به راحتی می تواند درمان شود و این درمان ها نتایج نرمالی را بر روی کارکرد و شکل ظاهری آلت مردانه داشته و هیچ گونه مشکلی در آینده به همراه نخواهند داشت .


    یک مطالعه کنترلی در سال 2004 در کشور هلند هیچ ارتباطی بین میزان سویا در تغذیه مادر و افزایش خطر بروز هایپوسپدیا پیدا نکرد . زنانی که میزان مصرف پروتئین سویایی برابر یا بیش از 20 گرم داشتند در مقایسه با زنانی که سویا مصرف نمی کردند ، با میزان خطر یکسانی در بروز مشکل هایپوسپدیا برای کودکانشان مواجه بودند .





    DiakoFeiz and The Almighty like this.
    There is always a hope

  22. کاربران : 6 تشکر کرده اند از شما baher برای ارسال این پست سودمند:

    Bahman7 (06-07-2014),DiakoFeiz (26-07-2014),Shadow (23-09-2012),The Almighty (21-09-2012),vahidvm (21-02-2015),yasaman1178 (18-09-2012)

  23. #12
    عضو انجمن
    تاریخ عضویت
    Dec 2014
    ارسال ها
    8
    تشکر
    1
    تشکر شده 1 بار در 1 پست

    پیش فرض

    اطلاعات واقعاً مفیدی بود . . .


 

 
صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

Users Browsing this Thread

اکنون 1 کاربر در حال مطالعه مبحث هستند (0 عضو و 1 مهمان)

برچسب برای این موضوع

بوک مارک ها

بوک مارک ها

مجوزهای ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
ساعت 22:57 بر حسب GMT +3.5 می باشد. Powered by: vBulletin Version 4.2.1 vBFarsi Language Pack Version 4.2
Forum Modifications By Marco Mamdouh مطالب درج شده توسط کاربران بیانگر نظر شخصی آنها بوده و ممکن است همسو با اهداف و دیدگاه های مدیریت سایت نباشد. تمامی مطالب و مقالات ارائه شده فقط جنبه اطلاع رسانی دارند.