مهمان گرامی خوش آمدید، جهت عضویت در سایت و دسترسی به کلیه امکانات آن لطفاً کلیک کنید
دکتر جوئل فورمن" گوجه فرنگی ها از بدن در مقابل حمله قلبی و سکته محافظت می کنند"
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 از مجموع 1
  1. #1
    (ADMIN //Super Moderator ) مدیر ارشد تالار . بخش اندیشه و سلامت
    تاریخ عضویت
    Oct 2010
    ارسال ها
    1,013
    تشکر
    7,322
    تشکر 5,705 بار در 913 پست

    پیش فرض دکتر جوئل فورمن" گوجه فرنگی ها از بدن در مقابل حمله قلبی و سکته محافظت می کنند"


    کاروتینوئید ها خانواده ای از مجموعه بیش از ششصد تایی از فیتوکمیکال ها هستند که شامل آلفا کاروتن ، بتا کاروتن ، لوتئین و زآگزانتین می باشد . کاروتینوئید ها به وفور در سبزیجات و میوه های سبز و زرد و نارنجی رنگ وجود دارند و به محافظت از بافت های بدن در مقابل خسارت ها و آسیب های اکسیدی که محصول فرعی و طبیعی فرآیند متابولیسمی بدن ما است ،‌کمک می کنند . آسیب اکسیدی ناشی از رادیکال های آزاد در بروز بیماری های مزمن و شدید و سالخوردگی دخیل می باشد . 1

    سطوح کاروتینوئید ها در پوست شما شاخص خوبی از سلامت کلی بدن شما است ، به این دلیل که این سطوح عموما موازی با سطوح فیتوکمیکال های ناشی از گیاهان می باشند . در حقیقت ، من از روش تست و آزمایش کاروتینوئید پوست برای دنبال کردن پیشرفت بیمارانم پس از پذیرفتن یک رژیم غذایی مغذی استفاده می کنم . در یک مطالعه بر روی بالغ بر 13000 آمریکایی جوان اطلاعاتی به دست آمد که نشان می دهد سطوح پایین کاروتینوئید ها در خون پیشگویی برای مرگ زودرس و قبل از موعد می باشد . سطح پایین کاروتینوئید ، آلفا کاروتن و لیکوپن کلی در خون همگی با افزایش خطر بروز مرگ به دلایل مختلف در ارتباط می باشد . در میان همه کاروتینوئید ها ، سطح خیلی پایین لیکوپن در خون قوی ترین پیشگویی کننده مرگ و میر در انسان ها می باشد . 2

    لیکوپن بارزترین و مهم ترین کاروتینوئید موجود در گوجه فرنگی می باشد . لیکوپن موجود در رژیم غذایی آمریکایی به میزان 85 درصد ناشی از مصرف گوجه فرنگی است . 3 لیکوپن در خون در جریان بوده و همچنین در سیستم تناسلی مردانه نیز متمرکز شده است ، و تاثیرات محافظتی این ماده در برابر سرطان پروستات نیز از این رو می باشد . 4 در پوست نیز لیکوپن به جلوگیری از آسیب اشعه uv ناشی از خورشید کمک کرده و از پوست در مقابل سرطان پوست محافظت می کند . 5 لیکوپن به خاطر خاصیت های ضد سرطانی خود معروف است ، ولی آیا می دانید که لیکوپن به طور گسترده به خاطر تاثیرات مفید بر روی قلب و عروق نیز مورد مطالعه قرار گرفته است ؟

    ارتباط های موجود بین لیکوپن خون و بیماری های قلبی و عروقی
    بسیاری از مطالعات مشاهده ای ارتباطی بین لیکوپن بالاتر در خون و کاهش یافتن خطر حمله قلبی پیدا کرده اند . برای مثال ، یک مطالعه بر روی مردان دریافت که لیکوپن پایین در سرم خون با افزایش پلاک در شریان کاروتید در ارتباط بوده و باعث سه برابر شدن خطر بیماری های قلبی و عروقی در مقایسه با سطوح بالاتر این ماده می شود . سه برابر شدن ! 8 – 6 در مطالعه ای جداگانه ، زنان مطابق با سطوح لیکوپن خونشان به چهار گروه تقسیم شدند . زنانی که در سه گروه با سطح لیکوپن بالاتر قرار گرفته بودند در مقایسه با گروهی که کمترین سطح لیکوپن را داشتند به میزان 50 درصد از احتمال کمتری در ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی برخوردار بوده اند . 9

    آنالیز ها و بررسی های سال 2004 بر روی داده های به دست آمده از مطالعه سلامت پزشکان حاکی از کاهش 39 درصدی خطر سکته در مردانی با بالاترین سطوح لیکوپن خون بوده است . 10 اطلاعات جدید حاصل از یک مطالعه در حال پیشرفت در فیلادلفیا با نتایجی مشابه ٬ این یافته ها را تصدیق و تقویت می کند . سطح کاروتینوئیدخون یک هزار مرد مورد آزمایش قرار گرفت و به مدت 12 سال مورد پیگیری قرار گرفتند . افرادی با بالاترین سطح لیکوپن با کمترین خطر بروز سکته مواجه بودند ، احتمال وقوع سکته در آن ها نسبت به افرادی که دارای پایین ترین سطح لیکوپن بودند به میزان 55 درصد پایین تر بوده است .11 اطلاعات قبلی به دست آمده از گروه مشابهی از مردان نشان می دهد که سطح لیکوپن بالاتر با خطر کمتر ابتلا به حمله قلبی نیز مرتبط می باشد . 12

    لیکوپن چگونه کار می کند ؟
    لیکوپن یک آنتی اکسیدان بسیار قوی می باشد . چندین مطالعه که فرآورده های مکملی به دست آمده از گوجه فرنگی را به داوطلبان داده بودند دریافتند که ذرات کلسترل بد آن ها در برابر فعالیت اکسیدی بدن مقاوم تر بوده است – اکسیدی شدن کلسترل بد پدیده ای اولیه و زود هنگام در تشکیل و رشد پلاک تصلب شریان می باشد و لیکوپن به جلوگیری از بروز آن کمک می کند . 15 – 13 مطالعه ای دیگر پس از دو ماه تغذیه با رژیم غذایی سرشار از گوجه فرنگی ٬ با عملکرد بهبود یافته ایندوتلیال مواجه شد . عملکرد ایندوتلیال به توانایی ایندوتلیوم ( خط کشی داخلی رگ های خونی ) در تنظیم مناسب فشار خون مربوط می شود و آسیب اکسیدی می تواند باعث معیوب شدن و آسیب دیدن عملکرد ایندوتلیال شود . 16

    لیکوپن دارای واکنش های غیر آنتی اکسیدانی نیز می باشد که می تواند از بدن در مقابل بیماری های قلبی و عروقی محافظت کند . اولا شواهدی وجود دارد که لیکوپن می تواند مانع دیاستاز coa- hmg شود ، آنزیمی که مسئول ساختن کلسترل می باشد ( داروهای استاتین کاهش دهنده کلسترول نیز مانع این آنزیم می شوند ) . 17 بنابراین چنان که ممکن است انتظار داشته باشید ، آزمایش هایی که فرآورده های گوجه فرنگی بیشتری را به رژیم افراد مورد آزمایش اضافه کرده بودند باعث کاهش سطح کلسترول خون این افراد شدند . آنالیز های صورت گرفته بر روی 12 آزمایش نشان می دهد که مصرف روزانه فرآورده های مکملی گوجه فرنگی ( تقریبا 1 فنجان آب گوجه فرنگی یا 3 الی 4 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی ) به میزان 10 درصد کلسترل بد را کاهش می دهد ، این تاثیر با دوز پایینی از داروهای استاتین قابل مقایسه است ( البته بدون وجود هیچ گونه تاثیرات جانبی ) . 18
    علاوه بر این خواص ، لیکوپن چندین کارکرد ضد التهابی نیز دارد و می تواند از تکثیر مفرط و بیش از اندازه سلول های ماهیچه ای نرم آوندی که در پیشرفت پلاک تصلب شراین سهیم هستند جلوگیری به عمل آورد . 20 و 19

    از خوردن گوجه فرنگی لذت ببرید !
    مطمئنا ، لیکوپن تنها ماده مغذی موجود در گوجه فرنگی نیست ، گوجه فرنگی سرشار از ویتامین c و e ، بتا کاروتن و آنتی اکسیدان های فلاونال و برخی مواد مغذی دیگر نیز می باشد . 3 یک آنتی اکسیدان معمولا به تنهایی نمی تواند تاثیرات محافظتی خود را نشان داده و آشکار سازد . ما از طریق آزمایشات بالینی بر روی مکمل های بتا کاروتن ، ویتامین c و ویتامین e به این نکته پی بردیم ، و یک آنتی اکسیدان به تنهایی خطر بیماری های قلبی و عروقی را کاهش نمی دهد . 21
    این یک فعل و انفعال و اثر متقابل بین فیتوکمیکال ها در یک شبکه همکاری پیچیده می باشد که در غذا های گیاهی وجود دارد و مسئول آثار سلامتی آن ها بوده و چیزی است که نمی توانیم آن را در دارو ها اعمال کرده و منعکس نماییم . در میان کاروتینوئیدهای متداول غذایی ، لیکوپن قوی ترین نیرو و قدرت آنتی اکسیدانی را دارد ولی همواره ترکیب کاروتینوئیدها تاثیر گذار تر و مفید تر از تنها یک کاروتینوئید می باشد و کاروتینوئید ها نقش همکاری کننده ای با یکدیگر داشته و در کنار هم فعالیت موثری خواهند داشت . 22

    لیکوپن خون ، چنان چه در بسیاری از این مطالعات مورد استفاده قرار گرفته ، به سادگی نشانه و علامتی برای مصرف بالای فرآورده های گوجه فرنگی می باشد . سطوح آلفا کاروتن و بتا کاروتن بالا نیز نشانه ای از مصرف فراوان سبزیجات و میوه های سبز و زرد و نارنجی رنگ می باشند . میوه ها و سبزیجات رنگارنگ تاثیرات محافظتی قابل توجهی را برای ما فراهم می آورند .
    سالانه بطور معمول ، یک آمریکایی حدود 92 پوند گوجه فرنگی مصرف خواهد کرد . 23 از خوردن این 92 پوند گوجه فرنگی لذت ببرید و در صورت تمایل مقدار بیشتری را نیز مصرف کنید . به سالاد خود گوجه فرنگی تازه و آبدار را به صورت خام اضافه کنید و در سوپ خود از گوجه فرنگی خرد شده یا گوجه فرنگی بدون گوگرد و در معرض نور آفتاب خشک شده اضافه کنید و از خوردن سوپ و سس گوجه فرنگی خانگی لذت ببرید . نسبت به میزان سدیم موجود در سس ها و دیگر فرآورده های گوجه فرنگی حساس باشید و فرآورده هایی با سدیم پایین و یا بدون نمک افزوده را خریداری نمایید . گوجه فرنگی های بدون نمک افزوده و خشک شده بدون استفاده از گوگرد نیز انتخاب های مناسب و خوبی هستند . همچنین این نکته را نیز در نظر بگیرید که کاروتینوئیدها به همراه چربی های سالم بهتر جذب بدن می شوند ، برای مثال در سالادی با چاشنی حاصل از دانه ها یا مغز ها . 25 و 24 همچنین جذب لیکوپن در بدن زمانی بیشتر است که گوجه فرنگی ها پخته شده باشند ، بنابراین شما می توانید از خوردن گوجه فرنگی ها هم به صورت خام و هم به صورت پخته شده در رژیم غذایی روزانه خود لذت ببرید . 26


    -----------
    by Joel Fuhrman, M.D December 28, 2012

    References:
    1. Krinsky NI, Johnson EJ. Carotenoid actions and their relation to health and disease. Mol Aspects Med 2005;26:459-516.
    2. Shardell MD, Alley DE, Hicks GE, et al. Low-serum carotenoid concentrations and carotenoid interactions predict mortality in US adults: the Third National Health and Nutrition Examination Survey. Nutr Res 2011;31:178-189.
    3. Canene-Adams K, Campbell JK, Zaripheh S, et al. The tomato as a functional food. J Nutr 2005;135:1226-1230.
    4. van Breemen RB, Pajkovic N. Multitargeted therapy of cancer by lycopene. Cancer Lett 2008;269:339-351.
    5. Rizwan M, Rodriguez-Blanco I, Harbottle A, et al. Tomato paste rich in lycopene protects against cutaneous photodamage in humans in vivo. Br J Dermatol 2010.
    6. Rissanen TH, Voutilainen S, Nyyssonen K, et al. Low serum lycopene concentration is associated with an excess incidence of acute coronary events and stroke: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study. Br J Nutr 2001;85:749-754.
    7. Rissanen T, Voutilainen S, Nyyssonen K, et al. Lycopene, atherosclerosis, and coronary heart disease. Exp Biol Med (Maywood) 2002;227:900-907.
    8. Rissanen TH, Voutilainen S, Nyyssonen K, et al. Serum lycopene concentrations and carotid atherosclerosis: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study. Am J Clin Nutr 2003;77:133-138.
    9. Sesso HD, Buring JE, Norkus EP, et al. Plasma lycopene, other carotenoids, and retinol and the risk of cardiovascular disease in women. Am J Clin Nutr 2004;79:47-53.
    10. Hak AE, Ma J, Powell CB, et al. Prospective study of plasma carotenoids and tocopherols in relation to risk of ischemic stroke. Stroke 2004;35:1584-1588.
    11. Karppi J, Laukkanen JA, Sivenius J, et al. Serum lycopene decreases the risk of stroke in men: A population-based follow-up study. Neurology 2012;79:1540-1547.
    12. Karppi J, Laukkanen JA, Makikallio TH, et al. Low serum lycopene and beta-carotene increase risk of acute myocardial infarction in men. Eur J Public Health 2011.
    13. Silaste ML, Alfthan G, Aro A, et al. Tomato juice decreases LDL cholesterol levels and increases LDL resistance to oxidation. Br J Nutr 2007;98:1251-1258.
    14. Burton-Freeman B, Talbot J, Park E, et al. Protective activity of processed tomato products on postprandial oxidation and inflammation: a clinical trial in healthy weight men and women. Molecular nutrition & food research 2012;56:622-631.
    15. Hadley CW, Clinton SK, Schwartz SJ. The consumption of processed tomato products enhances plasma lycopene concentrations in association with a reduced lipoprotein sensitivity to oxidative damage. J Nutr 2003;133:727-732.
    16. Xaplanteris P, Vlachopoulos C, Pietri P, et al. Tomato paste supplementation improves endothelial dynamics and reduces plasma total oxidative status in healthy subjects. Nutr Res 2012;32:390-394.
    17. Lycopene. Monograph. Altern Med Rev 2003;8:336-342.
    18. Ried K, Fakler P. Protective effect of lycopene on serum cholesterol and blood pressure: Meta-analyses of intervention trials. Maturitas 2011;68:299-310.
    19. Palozza P, Parrone N, Catalano A, et al. Tomato lycopene and inflammatory cascade: basic interactions and clinical implications. Curr Med Chem 2010;17:2547-2563.
    20. Palozza P, Parrone N, Simone RE, et al. Lycopene in atherosclerosis prevention: an integrated scheme of the potential mechanisms of action from cell culture studies. Arch Biochem Biophys 2010;504:26-33.
    21. Kris-Etherton PM, Lichtenstein AH, Howard BV, et al. Antioxidant vitamin supplements and cardiovascular disease. Circulation 2004;110:637-641.
    22. Heber D, Lu QY. Overview of mechanisms of action of lycopene. Exp Biol Med (Maywood) 2002;227:920-923.
    23. United States Department of Agriculture Economic Research Service. Food Availability (Per Capita) Data System. [
    http://www.ers.usda.gov/data-products/food-availability-(per-capita)-data-system.aspx]
    24. Brown MJ, Ferruzzi MG, Nguyen ML, et al. Carotenoid bioavailability is higher from salads ingested with full-fat than with fat-reduced salad dressings as measured with electrochemical detection. Am J Clin Nutr 2004;80:396-403.
    25. Goltz SR, Campbell WW, Chitchumroonchokchai C, et al. Meal triacylglycerol profile modulates postprandial absorption of carotenoids in humans. Molecular nutrition & food research 2012;56:866-877.
    26. van het Hof KH, de Boer BC, Tijburg LB, et al. Carotenoid bioavailability in humans from tomatoes processed in different ways determined from the carotenoid response in the triglyceride-rich lipoprotein fraction of plasma after a single consumption and in plasma after four days of consumption. J Nutr 2000;130:1189-1196
    .

    There is always a hope

  2. کاربران : 7 تشکر کرده اند از شما baher برای ارسال این پست سودمند:

    hadi000 (13-01-2013),Shadow (15-01-2013),shamsi (02-03-2014),Tanesh (13-01-2013),Texas (13-01-2013),The Almighty (13-01-2013),نسیم م. (13-01-2013)

 

 

اطلاعات موضوع

Users Browsing this Thread

اکنون 1 کاربر در حال مطالعه مبحث هستند (0 عضو و 1 مهمان)

برچسب برای این موضوع

بوک مارک ها

بوک مارک ها

مجوزهای ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
ساعت 21:34 بر حسب GMT +3.5 می باشد. Powered by: vBulletin Version 4.2.1 vBFarsi Language Pack Version 4.2
Forum Modifications By Marco Mamdouh مطالب درج شده توسط کاربران بیانگر نظر شخصی آنها بوده و ممکن است همسو با اهداف و دیدگاه های مدیریت سایت نباشد. تمامی مطالب و مقالات ارائه شده فقط جنبه اطلاع رسانی دارند.